BELGA/Wannes Nimmegeers/BELGA
Volledig scherm
© BELGA/Wannes Nimmegeers/BELGA

Dit verandert er op 1 augustus: huisarts telefonisch raadplegen niet meer gratis en autokeuring weer zonder afspraak

Ook aan het begin van de maand augustus komen er weer enkele nieuwe maatregelen. Zo is het vanaf volgende week maandag niet langer gratis om naar de huisarts te bellen, komt er een nieuw goedkoop krediet voor Brusselaars die hun woning renoveren en kan al wie zijn auto moet laten keuren dat weer zonder afspraak doen. Een overzicht. 

 1. Belgische fietsenmaker Cowboy maakte vorig jaar 25 miljoen euro verlies, CEO Adrien Roose ziet licht aan het einde van de tunnel
  8

  Belgische fietsenma­ker Cowboy maakte vorig jaar 25 miljoen euro verlies, CEO Adrien Roose ziet licht aan het einde van de tunnel

  In 2021 ging het niet goed met Cowboy, de Belgische start-up die elektrische fietsen verkoopt in elf Europese landen en de Verenigde Staten. Uit jaarrekeningen neergelegd bij de Nationale Bank blijkt dat de fietsenbouwer in 2021 dieprode cijfers optekende. “Als je naar 2022 kijkt, dan is het verhaal erg positief”, zegt CEO en oprichter Adrien Roose in een gesprek met onze redactie.
 2. Jan Jambon na heisa op uitspraken: “Wil te snel rijden niet goedpraten”
  Play
  188

  Jan Jambon na heisa op uitspraken: “Wil te snel rijden niet goedpraten”

  Vlaams minister-president Jan Jambon geeft zijn chauffeur soms de opdracht te snel te rijden. “Heel zelden”, gaf hij in de talkshow ‘De Tafel van Vier’ gisteravond toe. “Af en toe moet je gewoon zeggen: ‘We nemen het risico’.” Een uitspraak die de Vlaamse Stichting Verkeerskunde betreurt. “Er wordt al te vaak vergoelijkend gedaan over een paar kilometer per uur te veel.” De Vlaams minister-president reageert op zijn beurt dat hij te snel rijden zeker niet wil goedpraten.