Hollandse Hoogte / Najib Nafid
Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / Najib Nafid

Dit verandert er allemaal vanaf vandaag: veel coronamaatregelen vallen weg en militairen verdwijnen volledig uit straatbeeld

Nieuwe maand, nieuwe regels. Zo zullen er geen beperkende coronamaatregelen meer in de private ruimte gelden en ook de meeste maatregelen voor de horeca vervallen. Daarnaast wordt een consultatie bij de psycholoog een pak goedkoper en verdwijnen militairen volledig uit het straatbeeld. 

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Eind september gaat Vlaamse geldkraan met coronasteun aan bedrijven dicht: wie geniet nog bescherming, en hoe hoog is factuur al opgelopen?
  PREMIUM

  Eind september gaat Vlaamse geldkraan met coronas­teun aan bedrijven dicht: wie geniet nog bescher­ming, en hoe hoog is factuur al opgelopen?

  Almaar minder ondernemers in Vlaanderen maken nog gebruik van coronasteun. In juni waren er nog ruim 21.400 aanvragen, het laagste aantal sinds augustus vorig jaar. “Dat is goed nieuws en betekent dat zo goed als alle ondernemers aan de slag zijn”, aldus Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V). De factuur aan Vlaamse steun om onze ondernemingen de kop boven water te helpen houden, liep ondertussen wel enorm hoog op. Eind september gaat de geldkraan normaal voor iedereen dicht.
 3. Viroloog Steven Van Gucht over coronastand van zaken: “Zonder vaccinaties zou er onhoudbare stijging van ziekenhuiscijfers zijn geweest”
  PREMIUM

  Viroloog Steven Van Gucht over corona­stand van zaken: “Zonder vaccina­ties zou er onhoudbare stijging van ziekenhuis­cij­fers zijn geweest”

  Hoe staan we er coronagewijs eigenlijk voor nu volgende week de scholen en heel wat werkvloeren als vanouds weer heropenen? “Voorzichtig optimistisch”, stelt Steven Van Gucht nu gisteren het aantal ziekenhuisopnames voor het eerst sinds weken weer daalde. Al adviseert de viroloog tegelijk ook “gezonde voorzichtigheid” in de cruciale septembermaand: “Sommige computermodellen voorspellen in het najaar nog altijd meer dan 1.000 patiënten op intensieve.”
 1. Vlaanderen wil boosterprik voor hele bevolking: “Er is in toenemende mate evidentie om dat te doen”
  Play

  Vlaanderen wil booster­prik voor hele bevolking: “Er is in toenemende mate evidentie om dat te doen”

  De Vlaamse regering wil een derde prik voor de brede bevolking ouder dan 12 jaar. Voorlopig krijgen enkel Belgen ouder dan 65 jaar en mensen met een verzwakte weerstand een derde prik, maar dat ziet de Vlaamse regering graag anders nu de cijfers sterk stijgen. Volgens Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) is er “in toenemende mate evidentie om zo'n derde prik aan iedereen te geven".