Wie voortaan met zijn kredietkaart in het rood gaat, komt er goedkoper vanaf.
Volledig scherm
Wie voortaan met zijn kredietkaart in het rood gaat, komt er goedkoper vanaf. © ANP XTRA

Dit verandert er allemaal op 1 juni

Nieuwe maand, nieuwe regels. Zo gaat in Europa op 1 juni het allereerste supranationale parket van start. Wie met de zichtrekening of kredietkaart onder nul gaat, komt er voortaan goedkoper vanaf. Wie last heeft van zware migraine, krijgt zijn dure medicijnen mogelijk terugbetaald. En in Brussel zijn er voortaan regels voor wie een reptiel als gezelschapsdier wil.

3 reacties

 • Suttirat Rujirachaipat

  1 jaar geleden
  Prachtig. Weer zoveel vriendjes aan een jobke geholpen.
 • Baldr VanHoek

  1 jaar geleden
  Zo commercieel is de overheid: we laten banken veel geld printen dan wordt het geld waardelozer lees repliceert inflatie. Waardoor schulden (dus ook de overheidsschuld) goedkoper wordt. Geld lenen kost dus ook nog wat minder geld om te lenen. Het ergste is, dat het waar is.
 • Karel Flanders

  1 jaar geleden
  Dus hoe meer schulden je maakt, hoe minder je ervoor betaald. Zo zullen er nog meer schulden maken en maken de banken nog meer winst. En wie te veel gespaard heeft, zal binnenkort, zoals nu al in Nederland, ook nog mogen betalen. Wacht tot de VS met hun nieuw stimulus pakket aankomt van nieuw geprint geld.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.