Wie voortaan met zijn kredietkaart in het rood gaat, komt er goedkoper vanaf.
Volledig scherm
Wie voortaan met zijn kredietkaart in het rood gaat, komt er goedkoper vanaf. © ANP XTRA

Dit verandert er allemaal op 1 juni

Nieuwe maand, nieuwe regels. Zo gaat in Europa op 1 juni het allereerste supranationale parket van start. Wie met de zichtrekening of kredietkaart onder nul gaat, komt er voortaan goedkoper vanaf. Wie last heeft van zware migraine, krijgt zijn dure medicijnen mogelijk terugbetaald. En in Brussel zijn er voortaan regels voor wie een reptiel als gezelschapsdier wil.

3 reacties

 • Herman Broeckx

  2 maanden geleden
  Prachtig. Weer zoveel vriendjes aan een jobke geholpen.
 • Baldr VanHoek

  2 maanden geleden
  Zo commercieel is de overheid: we laten banken veel geld printen dan wordt het geld waardelozer lees repliceert inflatie. Waardoor schulden (dus ook de overheidsschuld) goedkoper wordt. Geld lenen kost dus ook nog wat minder geld om te lenen. Het ergste is, dat het waar is.
 • Karel Flanders

  2 maanden geleden
  Dus hoe meer schulden je maakt, hoe minder je ervoor betaald. Zo zullen er nog meer schulden maken en maken de banken nog meer winst. En wie te veel gespaard heeft, zal binnenkort, zoals nu al in Nederland, ook nog mogen betalen. Wacht tot de VS met hun nieuw stimulus pakket aankomt van nieuw geprint geld.
 1. Brugge wil 63 woningen in ‘watergevoelig’ gebied, maar bewoners en minister Demir protesteren: “Bouwen in zo'n gebied breekt zuur op, stop ermee”
  Brugge

  Brugge wil 63 woningen in ‘waterge­voe­lig’ gebied, maar bewoners en minister Demir proteste­ren: “Bouwen in zo'n gebied breekt zuur op, stop ermee”

  “Op basis van de recentste overstromingskaarten is het gewoon niet verstandig om er woningen te bouwen.” Dat zegt minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA), nu Vlaanderen in beroep gaat tegen de vergunning van de stad Brugge voor 63 woningen in Assebroek. Of hoe het gebied Mispelaar zo de status van symbooldossier voor heel Vlaanderen aanneemt.
 2. “Eerste fout in de vereenvoudigde belastingbrief is al gemeld”: onze fiscaal expert legt uit waarop je moet letten bij je aangifte
  PREMIUM

  “Eerste fout in de vereenvou­dig­de belasting­brief is al gemeld”: onze fiscaal expert legt uit waarop je moet letten bij je aangifte

  Ook fiscaal is 2020 geen jaar als een ander. En dus is de hulp van fiscaal expert Michel Maus welkom bij het invullen van je belastingbrief. Of bij het nakijken ervan. Want één ding is wél hetzelfde als vorig jaar: als je een vooraf ingevulde belastingaangifte krijgt, kijk je die maar beter heel goed na. Als voorafje overloopt onze geldexpert wat je zeker moet weten over deze belastingaangifte: de valse veiligheid van de vereenvoudigde aangifte, een extra deel om in te vullen en hoe omgaan met die belastingstrop door tijdelijke werkloosheid.