Op drukke plaatsen moeten we wél nog altijd een mondmasker dragen.
Volledig scherm
Op drukke plaatsen moeten we wél nog altijd een mondmasker dragen. © Photo News

Dit verandert allemaal op 1 oktober: mondmaskerplicht versoepeld en quarantaineperiode ingekort

Nieuwe maand, nieuwe veranderingen. Ook in oktober. In coronatijden betekent dat niet alleen wijzigingen in ons ‘gewone’ dagelijkse leven, maar ook in ons samenleven met het vervelende, hardnekkige virus. Zo wordt de verplichting om een mondmasker te dragen vanaf 1 oktober versoepeld en wordt de duur van de quarantaine ingekort.

  1. Ziekenhuizen zien extreme toestroom, met dramatische gevolgen: “Vanochtend overleed patiënt die we niet meer aan machine konden leggen”
    PREMIUM

    Ziekenhui­zen zien extreme toestroom, met dramati­sche gevolgen: “Vanochtend overleed patiënt die we niet meer aan machine konden leggen”

    De ziekenhuizen krijgen het harder te verduren dan in de eerste golf. Nu al botsen ze tegen hun grenzen aan, blijkt uit een rondvraag van onze redactie bij 50 Vlaamse ziekenhuizen. “De toestroom is dubbel zo groot en het gaat dubbel zo snel.” En tegen midden november wordt nog een verdubbeling van de opnames voorspeld. Als we de kaap van 2.000 coronapatiënten op intensieve overschrijden, gaan we over het absolute maximum. Daar komt bij: gemiddeld 15% van het zorgpersoneel is al uitgevallen.