Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo. © BELGA

Dit ligt op tafel van het Overlegcomité: evenementen als grote twistpunt en tot hoe laat zitten we op een terras?

Krijgt na de horeca ook de eventsector straks wat perspectief? De Vlaamse en andere deelregeringen stropen in ieder geval de mouwen op om straks op het Overlegcomité de confrontatie met de federale aan te gaan en een tijdslijn af te dwingen. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) schaart zich achter het exitplan dat de sector voorstelt, maar de GEMS geeft tegengas met een strenger voorstel. Dit stellen beiden voor.

112 reacties

 • Carla Van Geel

  2 jaar geleden
  De Belgische grondwet Art.23 Art. 23 Ieder heeft het recht een menswaardig leven te leiden. 2° het recht op sociale zekerheid, bescherming van de gezondheid en sociale, geneeskundige en juridische bijstand; 4° het recht op de bescherming van een gezond leefmilieu;... De regering moet de grondwet volgen en ons het recht op gezondheid en gezond leefmilieu zo goed mogelijk garanderen.
 • Carla Van Geel

  2 jaar geleden
  Alsof de regering niet zou openen als het mogelijk is... alsof de zorgsector het niet leuk zou vinden aan een normaal ritme te werken. Dedecker en nu Jambon...slepen de onwetenden mee in een tegenwerking met als doel? Veiligheid van de burgers? Uit eigenbelang de macht boven die veiligheid stellen? Waar is de grens bij de uitspraak BDW: "we zullen er alles aan doen om de regering tegen te werken?"
 • alfons vanwetswinkel

  2 jaar geleden
  Met Jambon mag het huis nu afbranden want er is toch geen brandweer Ik was mijn handen in onschuld. Al die overlijdens is ver van mijn bed 24000 in België is nog niet genoeg om die man tot rede te brengen!
 • Martin Van Lersberghe

  2 jaar geleden
  vrees dat de overheid onze zomer nog maar eens om zeep gaan helpen! ze hebben zelfs geen respect meer voor degene die vooraan staan in de strijd tegen Covid!
 • Werner Van der Kelen

  2 jaar geleden
  Ze gaan toch de terrassen niet openen! De IC ligt vol, ze moeten verstrengen