Illustratiefoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto. © REUTERS

Dit ligt op onderhandelingstafel bij gezondheidsministers: wie boosterprik kreeg moet mogelijk niet meer in quarantaine

Geboosterd en geen symptomen na een hoogrisicocontact? Dan zou je mogelijk niet meer in quarantaine moeten gaan. Dat scenario lag gisteren toch op de onderhandelingstafel bij de acht ministers van Volksgezondheid. Vandaag wordt de knoop definitief doorgehakt. Dit is hoe de ministers hopen te voorkomen dat het land lam gelegd wordt door massale afwezigheden en de besmettelijkere omikronvariant.

119 reacties

 • Gertie Daerden

  5 maanden geleden
  Als vaccin de virusverspreiding zou tegengaan, zouden we nu in een betere situatie zitten. Dan zouden landen met hoge vaccinatiegraad, het stukken beter moeten doen. Om iedereen over de streep te trekken, moet de onverbloemde waarheid gezegd worden, zodat vaccinatie een objectieve risico/baten analyse is, in plaats van een propaganda opdracht van Pfizer en Co. Zij doen dit notabene met belastinggeld, informeer de belastingbetaler dan ook eerlijk, daar heeft hij recht op !!
 • Hans De Tant

  5 maanden geleden
  "Een zelftest heeft enkel waarde wanneer die positief is", dixit Van Gucht. De voorwaarde is uiteraard dat die zelftest correct is afgenomen. Binnenkort komt de kerst- en nieuwjaarsgolf eraan. Daarbovenop komt de golf van diegenen die terugkeren uit verlof. Goed dat we minder gaan testen, anders zouden we wel eens heel hoog kunnen scoren. Deze richtlijnen worden van toepassing bij de heropening van de scholen. Ik ben benieuwd wat dit gaat geven.
 • Bert De Bruin

  5 maanden geleden
  Ook na een boosterprik blijf je gewoon drager en derhalve ook gewoon doorgever van het virus. Een verschil is pas een verschil als het ook echt een verschil maakt.
 • Michel deppe

  5 maanden geleden
  Zeg jongens ( en meisjes,anders krijg ik nog 5 maanden bak) ,weten jullie waar ik kan solliciteren als minister van volksgezondheid? Ik denk niet dat ze er genoeg hebben en al mijn voorspellingen waren wel waar mbt de evolutie vh virus
 • Verellen Eddy

  5 maanden geleden
  Het probleem zit niet bij corana en hun variantjes, maar in Brussel bij onze graaivariantjes...