Leerlingen juichen, want ze mogen twee weken thuisblijven. Correctie: mínstens twee weken. Als de cijfers de foute kant blijven uitgaan, zal het Overlegcomité tijdens de vakantie wellicht opnieuw samenkomen om een verlenging te bespreken.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen juichen, want ze mogen twee weken thuisblijven. Correctie: mínstens twee weken. Als de cijfers de foute kant blijven uitgaan, zal het Overlegcomité tijdens de vakantie wellicht opnieuw samenkomen om een verlenging te bespreken. © Benny Proot

Dit ligt er op tafel van Overlegcomité: langere kerstvakantie, vervroegde avondklok en verplichte quarantaine na terugkeer uit rode zone

Goed nieuws voor uw kroost, en hopelijk slecht nieuws voor het virus: vanavond start de kerstvakantie. Officieel zwieren de schoolpoorten op maandag 4 januari 2021 weer open, maar die datum kan nog uitgesteld worden. “Die beslissing zal afhangen van de ontwikkeling van de cijfers tijdens het verlof”, klinkt het. Grote verstrengingen (of versoepelingen) moeten we van het Overlegcomité niet verwachten. “Maar de curve moet ‘met argusogen’ in de gaten gehouden worden om eventueel snel in te grijpen.” Een vroegere avondklok in Vlaanderen en een langere kerstvakantie zijn dan “voor de hand liggende” opties.

130 reacties

 • Erwin Fiers

  10 maanden geleden
  Vrijheid van meningsuiting trekken de beleidsmakers niks van aan in deze bananenrepubliek.Ze luisteren toch niet naar de mensen en doen hun eigen goesting.Trumpbashers ten spijt!
 • Guido HENDERICKX

  10 maanden geleden
  in Amerika gaan ze 11 miljoen mensen vaccineren in 1 maand tijd !! en voor onze 11 miljoen inwoners zal het zeker tot na de grote vakantie duren !! ik hoop dat ze gesproken hebben over de grote vakantie van 2021 !! met al die vakantiegangers zie ik hier nog véél mensen sterven !!
 • Marc VAN HERCK

  10 maanden geleden
  Ze moeten gewoon de gegevens van de reizigers opvragen bij de reisbureaus en luchtvaartmaatschappijen om ze bij terugkomst op een correcte wijze te kunnen controleren.Niemand gaat vrijwillig 7 dagen in quarantaine na zijn verlof want die 7 dagen zullen van het verlof worden afgetrokken en waarschijnlijk niet financieel worden vergoed door de werkgever.Het gezonde verstand en solidariteit met zij die de maatregelen respecteren bestaat in België niet. IEDER VOOR ZICH geldt bij de vakantiegangers
 • Angie Vanbesien

  10 maanden geleden
  Grenzen dicht , contactberoepen toelaten en meer controle aan de winkels! ( veel mensen die hun handen niet ontsmetten geen winkelkarretje gebruiken!!)
 • Francis smet

  10 maanden geleden
  Dat de experten ( het zijn er genoeg) nu eens duidelijk maken of kinderen superverspreiders zijn of niet ! Indien wel de scholen dicht, maar blijkbaar weten ze het niet en gokken er maar op los. Terug meer telewerk indien mogelijk. Ook een vervroegde avondklok om 22.00 u zoals in de buurlanden is toch al om 18.00 u donker. Zeker meer controle op de reizigers,en al wie zich wil gaan uitleven in de Ardennen of aan de Kust en zeker ook voor de buitenlanders die hier komen werken en terugkeren !.