De Bob-campagne is er dit jaar in de vorm van namen van overleden verkeersslachtoffers.
Volledig scherm
PREMIUM
De Bob-campagne is er dit jaar in de vorm van namen van overleden verkeersslachtoffers. © kos/Photo News/BOB

Dit jaar geen ‘Bob’-sleutelhanger, wel één met Nathan, Philippe, Axelle en andere slachtoffers van dronken bestuurders: “Ik hoop dat de naam van mijn zoon het leed concreter kan maken”

Ook chauffeurs die dronken achter het stuur zitten, krijgen voortaan een sleutelhanger. Maar daarop staat niet Bob. Wel Romina, of Olivier. Stuk voor stuk overleden kinderen en jongeren, slachtoffers van chauffeurs onder invloed van alcohol. Het is de sleutelhanger die je niét wilt krijgen. Ook de namen van Nathan, Philippe en Axelle bungelen vanaf dit weekend in het geel aan een metalen ringetje. Hun ouders getuigen: “Eigenlijk had je gehoopt dat je kind niet aan een sleutelhanger hoefde te hangen.”

8 reacties

 • Kim Van Puymbroeck

  1 maand geleden
  Een dronken chauffeur weet niet wat hij in zijn handen krijgt,laat staan dat hij of zij ook maar enig benut heeft van wat dat ding is. Misschien een paar gele handboeien?? Dat zal een beter effect hebben.
 • Yves Van Rossem

  1 maand geleden
  We moeten ons de vraag stellen: hoe is het mogelijk dat iemand die al ettelijke keren is veroordeeld voor dronken rijden, rijden zonder rijbewijs, ... nog steeds op de weg te vinden is achter het stuur? Uitspraak v/d rechter: rijbewijs inleveren terwijl hij al geen rijbewijs meer heeft ... dit terwijl een brave burger voor een parkeerovertreding harder wordt aangepakt.
 • Arthur Morgan

  1 maand geleden
  Met alle respect voor de slachtoffers maar dit is een enorme verspilling voor niks. 99% van de dronkaards gooien dat ding weg zodra de politie verdwenen is. Net als die Bob-sleutelhangers trouwens.
 • Pascal Gustin

  1 maand geleden
  Geef dat geld aan de slachtoffers.
 • Marc Spandel

  1 maand geleden
  De meest slimme manier om de milieuvervuiling (milieuvergiftiging) tegen te gaan is de mensen zoveel mogelijk niet- afbreekbare 'plastiek' (in alle mogelijke vormen en verpakkingen) in hun handen stampen! Zelf de zogenaamde anti- plastiekvervuiling politici keuren dit goed.
 1. 444 vrouwen trokken in 2018 naar Nederland voor abortus

  444 vrouwen trokken in 2018 naar Nederland voor abortus

  Het aantal vrouwen dat in 2018 naar Nederland is getrokken om abortus te laten uitvoeren, is gedaald ten opzichte van de twee voorgaande jaren, al waren het er nog steeds 444. Het aantal zwangerschapsonderbrekingen in eigen land, steeg in 2018 en 2019 opnieuw tot boven de 18.000. Dat blijkt uit het nieuw tweejaarlijks rapport van de Nationale Evaluatiecommissie voor zwangerschapsonderbreking, dat morgen wordt besproken in de Kamercommissie Volksgezondheid.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"