belga
Volledig scherm
© belga

Dit jaar al 89 gevallen van agressie tegenover personeel VDAB

Dit jaar werden er al 89 gevallen van agressie tegenover VDAB-bemiddelaars gemeld. Dat bevestigt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). In 2019 en 2020 ging het op jaarbasis telkens om 158 gevallen. Dit jaar valt de stijging vooral in het eerste kwartaal op. De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) zal de gevallen samen met de externe preventiedienst Cohezio verder onderzoeken.

5 reacties

 • Joke Weyts

  2 jaar geleden
  40 jaar onafgebroken werken en bij ontslag direct op het VDAB matje geroepen worden of anders geen RVA uitkering. Verplicht outplacement moeten volgen bij een meiske van 26 jaar. En dát allemaal terwijl er in België tienduizenden mensen zijn die in hun volwassen leven nog nooit 1 dag tegen verloning gewerkt hebben en dat nooit van plan zijn te doen. DAT lokt agressie uit VDAB!
 • Johan Dewolf

  2 jaar geleden
  Integreer martial arts in de opleiding van het pesoneel ipv begeleiding. Heb na jaren ervaring vastgesteld dat delinquenten enkel - respect - hebben voor een fysisch sterkere tegenstander en die persoon niet te lijf zullen gaan. Zachte eitjes wel.
 • Nico Herbots

  2 jaar geleden
  Mja, als ik verhalen hoor van hoe het er daar aan toe gaat, is dit niet verwonderlijk. Mensen met een universitair diploma en een succesvolle carrière die oefeningetjes moeten maken over 'hoe maak ik een goede sollicitiebrief' bv. Of 50+ers die te horen krijgen dat die of die opleiding voor hen echt niet meer de moeite is. Mensen die opgeroepen worden voor jobs waarvoor ze langs geen kanten gekwalificeerd zijn. En ook het personeel van de VDAB zelf klaagt steen en been.
 • Gerda Haubourdyn

  2 jaar geleden
  Of het nu bij VDAB is of ergens anders, het is een feit dat agressie steeds meer voor komt. Een mens zou er schrik van krijgen.
 • mobius vandenhole

  2 jaar geleden
  Voor de vdab ben je niet meer dan een statistieknr
 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.