Het Koninklijk Paleis in Laken.
Volledig scherm
Het Koninklijk Paleis in Laken. © photo_news

“Dit is parlementaire onderzoekscommissie waard”: partijen reageren verontwaardigd op onthullingen rond koninklijk vastgoed

Het nieuws dat de Belgische belastingbetaler voor miljoenen euro's mee betaalt aan het koninklijke patrimonium, wekt verontwaardiging op bij verschillende politieke partijen. Die vragen op zijn minst meer transparantie in de bijzonder onduidelijke boekhouding van de Koninklijke Schenking. De Kamerfractie van N-VA wil dat er een parlementaire onderzoekscommissie komt.

225 reacties

 • Carla Van Geel

  2 jaar geleden
  Waarom moeten die politici die aanklagen dat ze huur moeten betalen om een gebouw van de schenking te gebruiken dan een zo duur gebouw bestellen? Waarom kunnen ze niet gaan praten in een gewoon café? Waarom moet BDW van NVA in de Koninklijke yacht club op de linker oever in een grote zaal gaan "vergaderen" i.p.v. een goedkope zaal? De pot verwijt .....
 • Henri Troyat

  2 jaar geleden
  Waarom denk je dat Paul Buysse (van de Koninklijke Stichting) tot graaf is gebombardeerd? Voor zijn verdienste? Vergeet het. De koning weet wel wat hij doet (enfin, zijn entourage dan toch).
 • Mady Vermeulen

  2 jaar geleden
  Intussen draait de communicatiebedrijf van het Hof op volle toeren om de toekomstige koningin te promoten. Met een beetje geluk heeft het kleine Belgenlandje binnenkort weer drie koninginnen die hun twee handjes openhouden.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Zouden ze er bij de N-VA iets op tegen hebben om wat geschiedenis te leren. Bij De Wever misschien. Bij de echte prof geschiedenis dan wel, Bruno De Wever. Die kan hen dan uitleggen wat de Koninklijke Schenking is.
 • Andre Wouters

  2 jaar geleden
  Er hoeveel buitenverblijven zijn er nog?
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Bakken verontwaardiging over Panos dat brood en koffiekoeken op Meir dumpt: “Triestig nu armoede zo toeneemt”
  Antwerpen

  Bakken verontwaar­di­ging over Panos dat brood en koffiekoe­ken op Meir dumpt: “Triestig nu armoede zo toeneemt”

  Een foto van vuilnisbakken op de Meir die uitpuilen van het brood en de koffiekoeken van Panos, leidde maandag tot verontwaardiging bij bezoekers van de Facebookpagina ‘Ge zijt van Antwerpen als...’. In deze tijden van dreigende voedselschaarste en wurgende energieprijzen vlogen de verwijten in het rond. In een reactie bij Radio 2 zegt La Lorraine, moederbedrijf van Panos, dat het in gesprek gaat met de filiaalhouder.