Acht jongeren vormen samen 'JEZ!', de opvolger van Rode Neuzen Dag.
Volledig scherm
Acht jongeren vormen samen 'JEZ!', de opvolger van Rode Neuzen Dag. © DPG

Dit is ‘JEZ!’, de opvolger van Rode Neuzen Dag: “Na Vaderdag en Moederdag is het tijd voor een Jongerendag”

Vergeet Rode Neuzen Dag, vandaag wordt ‘JEZ!’ boven de doopvont gehouden. Meer dan een actie om geld in te zamelen is JEZ! ook een collectief van jongeren die naar eigen zeggen ‘jong en zot’ zijn. Hun eerste doel? Naast Moederdag en Vaderdag ook een Dag van de Jongeren in het leven roepen. “Laat ons samen epic worden, minister Dalle!”

16 reacties

 • Catherine Mistiaen

  2 maanden geleden
  Focussen op de jeugd, is zeer kortzichtig. Men is veel langer oud dan jong. Jongeren klagen soms over de babyboomers. En het is nu net dié generatie boomers, die als 1ste is opgegroeid temidden van meerdere jeugdculturen, de ene na de andere: beatnik, hippie, disco, punk, new wave, etc. Dat waren heftige, pure jeugdculturen, die de maatschappij door elkaar geschud hebben. Maar de jongeren van toen, zijn allang de ouderen. En naar hén moeten we luisteren, voor goede raad aan de jeugd.
 • Jozef Vermeulen

  2 maanden geleden
  Het is elke dag jongerendag.
 • Liliane Vervliet

  2 maanden geleden
  Liefste jeugd,in de huidige tijd worden er al enorm veel eieren onder lullie gelegt,hebben jullie echt nood aan een speciale dag ? Doe toch gewoon je best om volwassen te worden en aandacht te besteden aan jullie studies zodat je later misschien de wereld kan verbeteren.
 • Kjell Vandebroek

  2 maanden geleden
  Wie heeft er nog geld over om aan goede doelen te geven vraag ik me af?
 • Wendy Van Meel

  2 maanden geleden
  Allemaal heel mooi maat wanneer wordt er publiekelijk aandacht gegeven aan mentale problemen bij volwassenen? Want dat is nog steeds veel meer een taboe dan bij jongere. Van volwassene wordt maar verwacht dat ze blijven door gaan en de volgende dag beter zal worden.