Ruud Hendrickx, Vlaams hoofdredacteur van de Dikke Van Dale maakt, met een koesterkoffer naast zich, het Vlaamse woord van het jaar bekend.
Volledig scherm
Ruud Hendrickx, Vlaams hoofdredacteur van de Dikke Van Dale maakt, met een koesterkoffer naast zich, het Vlaamse woord van het jaar bekend. © Twitter: @vandaleuitgever

Dit is het Vlaamse woord van het jaar (en nee, het is niet fipronilei)

Bij de verkiezingen van het woord van het jaar is "koesterkoffer" in Vlaanderen als winnaar uit de bus gekomen. Dat meldt woordenboekuitgever Van Dale deze ochtend. "Fipronilei" en "metoo-verhaal" vervolledigen de top drie.

2 reacties

 • Dirk De Poorter

  3 jaar geleden
  Samenraapsel van twee bestaande woorden, en daar maken ze zogezegd een nieuw woord mee !
 • ringo van der pulst

  3 jaar geleden
  Woord van het jaar dat ik nog nooit gehoord heb.Raar toch he ewaja.
 1. Street Art Antwerp organiseert wedstrijd om Belgische street artists in de verf zetten: “Winnaar mag zich gratis uitleven op muur in Antwerpen”

  Street Art Antwerp organi­seert wedstrijd om Belgische street artists in de verf zetten: “Winnaar mag zich gratis uitleven op muur in Antwerpen”

  2020 was een jaar waarin wandelen en je buurt herontdekken zowat de enige outdoor ontspanning was. We genoten van de natuur rond de deur én de muurschilderingen waar we ons oog nog niet eerder op lieten vallen. Daarom selecteerde Street Art Antwerp net dit jaar honderd straatkunstwerken van Belgische makelij. Instagramvolgers kozen er de beste dertig uit en eind deze maand wordt de winnaar bekend.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi