Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Dit is het profiel van wie met Covid-19 opgenomen werd in onze ziekenhuizen

De helft van de coronapatiënten die de afgelopen maanden in onze ziekenhuizen werden opgenomen, was 71 jaar of ouder. Dat blijkt uit een studie naar het profiel van Covid-19-patiënten in onze ziekenhuizen, die werd voorgesteld op de briefing over de coronacijfers in ons land.

14 reacties

 • Luc Verstraelen

  1 jaar geleden
  Men spreekt hier in dit artikel over de verblijfsduur op IC met een uitschieter tot 67 dagen.Wij kennen iemand die 81 dagen op IC heeft gelegen waarvan ongeveer 65 dagen aan de beademing.Hij/zij stelt het nu betrekkelijk goed maar hersteld nog altijd in het ziekenhuis.
 • Nema De Geest

  1 jaar geleden
  Voor de mensen hieronder, ik ben waarschijnlijk ouder dan jullie! Ik behoor tot de risicogroep dus ik ga niet zoals zovelen van mijn generatie uren winkelen, op de drukke dijk wandelen, terrasjes doen... Ik gebruik mijn verstand zodat ik gezond blijf en mijn kinderen en klein kinderen kunnen werken en naar school gaan. Ik heb niet heel mijn leven gewerkt om hen op te sluiten. Wees verstandig en bescherm uzelf! Daar hoef je andere mensen niet voor op te sluiten.
 • Charles Van Hooghten

  1 jaar geleden
  Nema, zijn jullie niet verlegen wat jullie allemaal schrijven? Ook ouderen willen genieten, zij hebben gevochten voor jullie zorgeloos leven en nu ze kunnen genieten van hun verdiende rustppensioen gaat u ze opsluiten.
 • ringo van der pulst

  1 jaar geleden
  Dus omdat je minder kans maakt om dood te gaan mag je de ouderen besmetten als je maar je leventje kan leiden.Mooie gedachte.
 • Jozef Van Vaerenbergh

  1 jaar geleden
  Er zijn hier blijkbaar "jonge gezonde mensen" die totaal geen respect voor hun ouders of grootouders hebben. Zij hebben blijkbaar hun les nog niet geleerd. Van mij mag je dag en nacht uit uw kot komen he als je er een hebt tenminste. Wat een eigendunk zeg en als je geluk hebt en niet ziek wordt Nema zal je ook oud worden en sneller dan je denkt. Hopelijk volg je de raad die je aan ouderen wil opleggen dan ook zelf op.
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Dronken koppel steelt twee politievesten uit commissariaat: “Nadien gingen ze paraderen op de parking van een hotel”
  Brugge/Brussel

  Dronken koppel steelt twee politieves­ten uit commissari­aat: “Nadien gingen ze paraderen op de parking van een hotel”

  Van lef gesproken. Een 28-jarige man uit Sint-Pieters-Woluwe en zijn 25-jarige Sloveense vriendin beklommen begin dit jaar een stelling aan een politiecommissariaat in Brugge. Ze drongen het gebouw binnen via een raam, waarna de man twee politievesten stal. Nadien ging het koppeltje doodleuk paraderen op de parking van een hotel. Het parket vorderde voor beiden een celstraf.