BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Dit is het plan om kinderopvang uit slop te halen: tot 1.000 euro extra per kind voor crèches en opslag voor onthaalouders. Toch is kritiek striemend

De Vlaamse regering pompt de komende jaren 115 miljoen euro extra in de kinderopvang. Het kabinet van Minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) maakte bekend waar het geld naartoe zal gaan. In de sector zijn de reacties verdeeld, bij de oppositie zijn ze striemend. “Wie denkt dat je met dit plan de crisis bezweert, die dwaalt.”

32 reacties

 • Marisa Burvenich

  2 maanden geleden
  Allemaal goed en wel maar als dit volledig belastbaar is gaan we meer belastingen betalen en is dit ook geen oplossing zo gaan er nog meer mensen stoppen. 9 kindjes per persoon is inderdaad te veel. Wij staan met 2 voor 16 kindjes en dit vind ik al het maximum. Je moet je aandacht aan iedereen kunnen geven. We zijn lange dagen open van 6u tot 1830u. Erna is je werk nog niet gedaan opruimen, poetsen,... Is een veel te onderschatte job !
 • Julien Vercoutere

  2 maanden geleden
  Aan al diegenen die weer sabelen met: kinderen hebben is een eigen keuze: die kinderen zorgen later voor jullie pensioengeld en verzorging eens je het zelf niet meer kan. Plus wat je als ouders bijdraagt aan BTW op alles wat je extra nodig hebt met kinderen compenseert de 'subsidies' ruimschoots.
 • Alysa Soetaert

  2 maanden geleden
  Eindelijk krijgen we financieel eens een duw in de rug! Nu draai je juist genoeg om op het einde van het jaar net de touwtjes aan elkaar te kunnen knopen. Met de gasprijzen, elektriciteitsprijzen, de indexering van ALLE facturen, voeding die hierbij ook omhoog ging is dit zeker een stap in de goede richting. Dit jaar hebben we goed verlies gedraaid hierdoor, prijzen van de opvang kunnen gewoon niet anders dan de lucht ingaan 😣 En dan bespaar je natuurlijk op je eigen loon…
 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  In de natuur zorgen de ouders voor de kinderen. Behalve de koekoek.
 • Linda Wellekens

  2 maanden geleden
  NVA blijft mensen maar schofferen ..... samen met Open Vld. Wat hebben we ons met z'n allen toch vergist in Bart De Wever en co !