winkels
Volledig scherm
winkels © Belga/ShutterStock

Dit is de lijst van winkels die open mogen blijven tijdens lockdown

In het Staatsblad is het Ministerieel Besluit gepubliceerd met daarin de lijst van winkels die tijdens de lockdown open mogen blijven. Het blijken er iets meer te zijn dan tijdens de eerste lockdown van begin dit jaar.

83 reacties

 • Marianne Foert

  2 jaar geleden
  Ik vind toch dat ze een beetje overdrijven door te zeggen dat Tuincentra geen kerstartikelen meer mogen verkopen. Die haalt men toch in zulke winkels, er zijn toch in België maar een handvol winkels die echt gespecialiseerd zijn hierin. Ook geen keukenartikelen, wat moet een mens dan doen al hij dringend een nieuwe pan nodig heeft, ze online bestellen op een buitenlandse site. In deze gevallen is men toch heel kortzichtig.
 • Leentje De Brauwer

  2 jaar geleden
  Niet-essentiële producten mogen de grootwarenhuizen en zo niet verkopen "om oneerlijke concurrentie tegen te gaan met winkels die moeten sluiten"...maar dezelfde "verboden producten" door buitenlandse website laten verkopen da's dan geen concurrentie of wat? En de opbrengst uit BTW op die verkoop per website ziet de overheid ook nog eens door de neus geboord...geld genoeg zekers?
 • Frederik Janssens

  2 jaar geleden
  De nachtwinkels moeten toe, die zijn niet essentieel.
 • Didier De Troyer

  2 jaar geleden
  Wat met de kringloopwinkels, het is moeilijk om te overleven als alleenstaande met een klein inkomen, ik hoop dat we nog tweedehands kledij en andere mogen aanschaffen
 • Dirk Duyck

  2 jaar geleden
  Mogen carwash en selfwashes open blijven ?