Koper Xing Wei met Nadine, die hij eerder al kocht voor 400.000 euro. Toen was het de duurste vrouwtjesduif ooit. Zijn nieuwste aankoop kon hij door corona nog niet in de armen sluiten.
Volledig scherm
PREMIUM
Koper Xing Wei met Nadine, die hij eerder al kocht voor 400.000 euro. Toen was het de duurste vrouwtjesduif ooit. Zijn nieuwste aankoop kon hij door corona nog niet in de armen sluiten. © Diego Franssens

Dit is de Chinese liefhebber die 1,6 miljoen euro neerlegde voor duurste Europese duif ooit

1,6 miljoen euro: dat duizelingwekkende bedrag is deze blauwe duivin waard. New Kim heet het beestje, dat uit een til in Berlaar komt. De koper komt uit China, wat had u anders gedacht. Xing Wei is de naam, de man die ook al de vorige duurste duif kocht voor 1,25 miljoen.

4 reacties

 • Gerda Mertens

  8 maanden geleden
  arm beestje, als je daar terechtkomt wordt je leven een hel, je was beter in de vrije natuur 
 • dirk clemeur

  8 maanden geleden
  Absurde prijzen voor een dier dat wanneer het niet meer productief is de nek wordt omgedraaid of niet meer terug komt en zich ongeremd kan voortplanten. met de nodige overlast en vuiligheid dat deze dieren met zich meebrengen.
 • PATRICK DEMAEGHT

  8 maanden geleden
  Een duif is meer waard dan een mensenleven, dit is onze maatschappij geworden.
 • LUDO SPRANGERS

  8 maanden geleden
  Wat een mooi bedrag en er komt nog 21% BTW bij. Hij kocht er meer dan 1 in deze veiling! Het is gewoon een handel,zo als bij voetbal en andere sporten!
 1. Nee, late brieven door hanenpoten zijn geen flauw excuus van bpost: “Soms kunnen mensen hun eigen geschrift zelfs niet meer lezen”
  PREMIUM
  51

  Nee, late brieven door hanenpoten zijn geen flauw excuus van bpost: “Soms kunnen mensen hun eigen geschrift zelfs niet meer lezen”

  Zijn we anno 2021 allemaal dokters geworden? Of toch minstens in ons handschrift? Bij bpost staat men zich vaak in het haar te krabben, zo blijkt, omdat adressen onleesbaar worden. "Soms kunnen mensen zelfs hun éigen geschrift niet meer lezen." Wie toch iets moois op papier wil zetten, heeft twee opties: ofwel bijlessen volgen, ofwel een kalligraaf inhuren voor het werkje.
 2. Di Rupo verzet zich tegen onderzoekscommissie: “Heropbouw zal anderhalf tot twee jaar duren”

  Di Rupo verzet zich tegen onderzoeks­com­mis­sie: “Heropbouw zal anderhalf tot twee jaar duren”

  Elio Di Rupo (PS) heeft zich in een aantal zaterdagkranten voor het eerst uitgebreid uitgelaten over de overstromingen en de consequenties van de ramp voor Wallonië. In de interviews belooft de Waalse minister-president de nodige middelen om de slachtoffers bij te staan. Maar tegelijk waarschuwt hij dat het anderhalf à twee jaar zal duren voordat de huizen heropgebouwd zullen zijn. Di Rupo verzet zich ook tegen een parlementaire onderzoekscommissie naar de ramp.