Een Bearcat van de Antwerpse politie.
Volledig scherm
Een Bearcat van de Antwerpse politie. © Patrick Lefelon

Dit is de ‘bunker op wielen’ waar Antwerpse politie de drugsmaffia mee wil bestrijden

Blikvanger in ‘Operatie Nachtwacht’: de Bearcats van de Antwerpse politie, beter bekend als de ‘bunkers op wielen’. De pantservoertuigen zijn bestand tegen oorlogswapens, waardoor de politie in geval van een aanslag erg dicht bij de daders kan komen.

 1. Tv-presentator Stéphane Pauwels veroordeeld tot 30 maanden cel voor diefstal met geweld

  Tv-presenta­tor Stéphane Pauwels veroor­deeld tot 30 maanden cel voor diefstal met geweld

  De correctionele rechtbank van Henegouwen, afdeling Charleroi, heeft Stéphane Pauwels, een voormalige presentator bij de Franstalige zender RTL-TVI, veroordeeld tot 30 maanden cel en 5 jaar met uitstel. Hij werd schuldig bevonden als mededader aan diefstal met geweld, net als zijn vriendin Vanessa Colassin, die 3 jaar met uitstel kreeg. Farid Hakimi, de beklaagde die ook terechtstond voor andere homejackings, kreeg 14 jaar.
 2. Waarom Bart De Wever operatie ‘Nachtwacht’ in het leven riep: ‘de Algerijn’ gooit granaten uit wraak voor mislukte ontvoering
  PREMIUM

  Waarom Bart De Wever operatie ‘Nachtwacht’ in het leven riep: ‘de Algerijn’ gooit granaten uit wraak voor mislukte ontvoering

  Operatie ‘Nachtwacht’ mag Borgerhout en Deurne-Noord binnenste buiten keren, de man die achter de recente golf van aanslagen zit zal de politie er niet vinden. Mohamed Reda C. (26), ‘de Algerijn’, zit veilig en wel in het buitenland sinds hij in Deurne bijna werd ontvoerd door een misnoegde drugsbende. Die verdenkt hem van de diefstal van 200 kilogram cocaïne. Lees meer over de drugsoorlog in Antwerpen in ons dossier.
 1. #zorgvoorlicht Zo zorgt Vlaanderen voor licht in donkere dagen
  Play

  #zorgvoor­licht Zo zorgt Vlaanderen voor licht in donkere dagen

 2. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt