Patiënten legden bloemen neer aan de praktijk van hun huisarts Roger Vandroogenbroeck (70) in Lembeek.
Volledig scherm
Patiënten legden bloemen neer aan de praktijk van hun huisarts Roger Vandroogenbroeck (70) in Lembeek. © Bart Kerckhoven/rv

Dit is arts over wie minister Beke sprak: Roger (70) reanimeerde patiënt en stierf vervolgens aan corona

Het was een opvallend zinnetje in de ‘De zevende dag’ waarin Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) pleitte voor een derde prik en vertelde dat er “een huisdokter is overleden aan corona na het reanimeren van een patiënt”. Die arts is Roger Vandroogenbroeck (70) uit Lembeek. Hij slaagde erin om een - zo bleek achteraf - besmette patiënt weer tot leven te wekken, maar liet vervolgens zelf het leven.

24 reacties

 • Eva Vandenbon

  1 maand geleden
  Je zou toch verwachten dat hij in zijn dokterspraktijk op een veilige manier de patiënt had kunnen beademen. Als zoiets op straat gebeurt, heb je weinig keuze, maar bij de dokter zelf... Zo jammer. R.I.P. en veel sterkte aan de familie van deze held.
 • WALTER MENSAERT

  1 maand geleden
  Er zijn nog veel geneesheren die het goed doen en ook menen. Ik heb er zeker ook zo een. Maar ik wil niet veralgemenen.
 • Hans Torenven

  1 maand geleden
  RIP. Maar als arts was hij wrs gevaccineerd ? Dat was toch verplicht door de orde van geneesheren ?
 • Ronny Biesen

  1 maand geleden
  Respect voor de man. Niet voor Beke die hier weer een alleenstaand geval bovenhaalt. Hij is al vergeten dat duizenden door zijn schuld het leven lieten in de woonzorg en hij leeft nog steeds.
 • zina riffia

  1 maand geleden
  Groot gelijk Vero Cornelis. Zo voelde ik mij ook bij mijn vorige huisarts. Gewoon een nummer. Rust zacht dokter Roger en heel veel sterkte aan de nabestaanden en vrienden alsook patiënten.
 1. HERLEES. Strengere quarantaineregels in het onderwijs en geen meerdaagse klasuitstapjes meer - Moderna gaat boostervaccin voor nieuwe virusvariant ontwikkelen

  HERLEES. Strengere quarantai­ne­re­gels in het onderwijs en geen meerdaagse klasuit­stap­jes meer - Moderna gaat boostervac­cin voor nieuwe virusvari­ant ontwikke­len

  De coronacijfers in ons land blijven maar stijgen. Om die reden werd vandaag over strengere maatregelen beslist door het Overlegcomité. Ook is ons land het eerste land in Europa waar de nieuwe Zuid-Afrikaanse coronavariant is vastgesteld. Die variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Een aantal landen hebben de maatregelen voor Belgische reizigers al verstrengd. Herlees hier onze liveblog van vrijdag 26 november.