Patiënten legden bloemen neer aan de praktijk van hun huisarts Roger Vandroogenbroeck (70) in Lembeek.
Volledig scherm
Patiënten legden bloemen neer aan de praktijk van hun huisarts Roger Vandroogenbroeck (70) in Lembeek. © Bart Kerckhoven/rv

Dit is arts over wie minister Beke sprak: Roger (70) reanimeerde patiënt en stierf vervolgens aan corona

Het was een opvallend zinnetje in de ‘De zevende dag’ waarin Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) pleitte voor een derde prik en vertelde dat er “een huisdokter is overleden aan corona na het reanimeren van een patiënt”. Die arts is Roger Vandroogenbroeck (70) uit Lembeek. Hij slaagde erin om een - zo bleek achteraf - besmette patiënt weer tot leven te wekken, maar liet vervolgens zelf het leven.

24 reacties

 • Eva Vandenbon

  1 maand geleden
  Je zou toch verwachten dat hij in zijn dokterspraktijk op een veilige manier de patiënt had kunnen beademen. Als zoiets op straat gebeurt, heb je weinig keuze, maar bij de dokter zelf... Zo jammer. R.I.P. en veel sterkte aan de familie van deze held.
 • WALTER MENSAERT

  1 maand geleden
  Er zijn nog veel geneesheren die het goed doen en ook menen. Ik heb er zeker ook zo een. Maar ik wil niet veralgemenen.
 • Hans Torenven

  1 maand geleden
  RIP. Maar als arts was hij wrs gevaccineerd ? Dat was toch verplicht door de orde van geneesheren ?
 • Ronny Biesen

  1 maand geleden
  Respect voor de man. Niet voor Beke die hier weer een alleenstaand geval bovenhaalt. Hij is al vergeten dat duizenden door zijn schuld het leven lieten in de woonzorg en hij leeft nog steeds.
 • zina riffia

  1 maand geleden
  Groot gelijk Vero Cornelis. Zo voelde ik mij ook bij mijn vorige huisarts. Gewoon een nummer. Rust zacht dokter Roger en heel veel sterkte aan de nabestaanden en vrienden alsook patiënten.
 1. INTERVIEW. Pierre Van Damme over zin en onzin van boosterprik: “Derde vaccindosis geeft misschien jarenlange bescherming”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Pierre Van Damme over zin en onzin van booster­prik: “Derde vaccindo­sis geeft misschien jarenlange bescher­ming”

  Als het van Vlaams minister-president Jambon en gezondheidsminister Beke afhangt krijgen binnenkort alle Vlamingen een derde coronaprik. De groenen vinden dan weer dat er andere prioriteiten zijn. Maar wat zegt een expert terzake? Vaccinoloog Pierre Van Damme, lid van de taskforce vaccinatie en expertengroep GEMS, laat zijn licht schijnen op de zogenaamde boosterprik. “Eind oktober of begin november gaan we weten of het een goed idee is om iedereen een derde vaccin te geven.”
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 1. Woonzorgcentra kunnen binnenkort coronapas vragen aan bezoekers: “Zal woensdag gestemd worden”

  Woonzorg­cen­tra kunnen binnenkort coronapas vragen aan bezoekers: “Zal woensdag gestemd worden”

  De Vlaamse regering maakt vermoedelijk komende week de weg vrij voor het inzetten van de coronapas in de woonzorgcentra. De zorginstellingen zullen zelf kunnen beslissen of ze gebruik maken van het zogenaamde Covid Safe Ticket. De maatregel zal sowieso enkel gelden voor de bezoekers, voor het zorgpersoneel rekent men op de verplichte vaccinatie die er komt vanuit het federale niveau.
 2. Gouverneur Berx over volle Sportpaleizen: “Bezoekers moeten nadenken of ze nog wel naar een event willen en organisatoren of het nog wel kan plaatsvinden”
  ANTWERPEN

  Gouverneur Berx over volle Sportpalei­zen: “Bezoekers moeten nadenken of ze nog wel naar een event willen en organisato­ren of het nog wel kan plaatsvin­den”

  “Ik denk dat ik in het Sportpaleis ga opereren.” Een veelzeggende tweet van handchirurg Ilse Degreef van UZ Leuven. Dat de IC-bedden in ziekenhuizen straks volledig vol liggen maar dat de Sportpaleizen van deze wereld wel gewoon kunnen vollopen — 51.000 man komend weekend — kan op weinig begrip rekenen in de zorgsector. Antwerps gouverneur Cathy Berx reageert: “Ik hoop dat mensen met dit in het achterhoofd goed nadenken of ze nog wel naar een evenement willen gaan.”