Met een warmtecamera toont energiecoach Jochen waar de kieren en spleten (en dus het warmteverlies) zitten in het huis van Kathy.
Volledig scherm
PREMIUM
Met een warmtecamera toont energiecoach Jochen waar de kieren en spleten (en dus het warmteverlies) zitten in het huis van Kathy. © Jan De Meuleneir / Photo News

Dit bedrijf schenkt al zijn werknemers een energiecoach: met deze tips voor (bijna) iedereen kan je tot duizenden euro's besparen

Het is eens iets anders dan een kistje wijn of een abonnement op een tijdschrift: uitzendbedrijf BOEMM! schenkt zijn 146 werknemers dit najaar een bezoek van een energieconsulent. “Een investering van 30.000 euro om onze mensen door deze crisis te helpen”, zegt CEO Lieven Bonamie. “Met de tips die ze krijgen, gaan ze honderden, zelfs duizenden euro’s besparen.” Wij mogen meekijken over de schouder van energiecoach Jochen Hermans wanneer hij de woning van Kathy De Weirt en haar twee zonen, Seth (12) en Jack (8), doorlicht.

27 reacties

 • Leonarda Van Opbroecke

  2 maanden geleden
  Misschien die coaches aan de overheden cadeau doen? Dan hebben we er allemaal genot van.
 • Hugo hofmans

  2 maanden geleden
  Ik zou veel liever iets anders krijgen dan dat, dat kun je zelf ook.
 • Alain Flamant

  2 maanden geleden
  Super initiatief 👍
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Men kan zijn energiefactuur verlichten. Met een factuur om die energielening af te betalen voor isolatie en een nieuw verwarmingssysteem. Dat is het financieel probleem verplaatsen. Om dan vast et stellen dat die warmtepomp niet meer rendeert. Dat was al maar 3 keer, alleen boven 7 graden en niet meer vanaf 2 graden of minder. Met een stroomprijs x5 ben je nu toch veel duurder af. Thuis stroom tanken met die elektrische wagen en 100 km rijden is duurder dan met een benzine of diesel.
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Spijtig dzt veel coaches gebakken lucht zijn, maar het idee is wel goed. Het is beter iemand te leren vissen dan hem elke dag een vis te geven.
 1. Opstand uitgebroken na blikseminslag op vlucht van Brussels Airlines naar Tenerife: “Totale chaos”
  82

  Opstand uitgebro­ken na bliksemin­slag op vlucht van Brussels Airlines naar Tenerife: “Totale chaos”

  Een vliegtuig van Brussels Airlines dat op weg was naar Tenerife is woensdag, nadat het was getroffen door een blikseminslag, gestrand op Gran Canaria. Toen de 155 passagiers - die bijna op hun eindbestemming waren - te horen kregen dat ze vanwege een technisch mankement zouden terugvliegen naar Brussel, brak een opstand uit. “Totale chaos”, zegt iemand die op het vliegtuig zat. “De situatie is uit de hand gelopen”, bevestigt Brussels Airlines.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 3. Schoonmaakbedrijf haalt 1.000 kilo rottend vlees uit slagerij die twee jaar leegstaat: “Het bloed kwam vanonder de koelkastdeur”
  zwevegem

  Schoonmaak­be­drijf haalt 1.000 kilo rottend vlees uit slagerij die twee jaar leegstaat: “Het bloed kwam vanonder de koelkast­deur”

  Ze zijn wel wat gewoon bij schoonmaakbedrijf Johfra Cleaning, maar hun opdracht van deze week is toch een van de strafste die ze al binnenkregen. Vier collega’s haalden er meer dan 1.000 kilo rottend vlees uit een slagerij in Zwevegem. De slagerij staat al twee jaar leeg, maar werd pas recent failliet verklaard. “De stank is niet te harden”, zegt Jeffrey Jaumain. “Maar voor ons is dit echt een leuke opdracht, met veel uitdaging. We zeiden het maandag nog tegen elkaar: Sinterklaas komt extra vroeg dit jaar.”