Dirk Waem
Volledig scherm
© Dirk Waem

Discussie over glazen boxen domineert terreurproces: “Er zal geen proces zijn als boxen behouden blijven”

In het voormalige NAVO-gebouw in Evere vond vandaag de inleidende zitting plaats van het assisenproces over de terreuraanslagen in Brussel en Zaventem van 22 maart 2016. De discussie draaide het grootste deel van de dag rond de glazen boxen waarin de beschuldigden moeten plaatsnemen. “Laten we politieagenten plaatsen en de boxen afbreken, zodat er een waardige rechtspraak kan gebeuren”, klonk het onder andere bij de verdediging. De burgerlijke partijen stelden dan weer dat de nabijheid van de verdachten sommige slachtoffers kan verontrusten. Het duurde tot de vooravond voordat de getuigenlijst kon doorgenomen worden. HLN bracht live verslag uit vanop de de Justitia-site waar het terreurproces plaatsvindt. In dit liveblog herlees je minuut per minuut het verloop van de zogenoemde preliminaire zitting.

  1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
    Spaargids.be

    PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

    Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.