Epidemioloog Pierre Van Damme.
Volledig scherm
Epidemioloog Pierre Van Damme. © BELGA

Discussie opnieuw op gang na corona-uitbraak in rusthuis Nijvel: “Aantal landen overweegt verplichte vaccinatie van zorgpersoneel”

Epidemioloog Pierre Van Damme vindt dat het zorgpersoneel extra moet worden aangemoedigd om zich te laten vaccineren tegen Covid-19. Dat heeft hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1 gezegd. Van Damme reageert daarmee op de corona-uitbraak in een woonzorgcentrum in Nijvel. "Het is een kwestie van communicatie en sensibilisering. Maar als dat niet lukt, zie ik dat toch een aantal landen overweegt om hun gezondheidspersoneel verplicht te vaccineren, een beetje zoals bij hepatitis B.” Koepelorganisatie Zorgnet-Icuro roept alvast op om inderdaad over te gaan op verplichten.

48 reacties

 • Marc Haaren

  1 jaar geleden
  Nochtans zijn er slimme virologen die weten dat vaccinaties niet zo goed werken bij ouderen. Dit is ook zo bij griep bvb. In UK weten ze dat, in de studie van de volgende golf, stellen ze dat 60 tot 70% slachtoffers dubbel gevaccineerden zullun zijn!
 • Fred DERONNE

  1 jaar geleden
  Zorgpersoneel: artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers in de zorg hebben ook een voorbeeldfunctie. Een alternatief is het continue dragen van een mondmasker. Bezoekers een vaccinatieattest voorleggen.
 • André lernout

  1 jaar geleden
  Ze hebben er mooie woorden voor klaar, maar eigenlijk zijn ze gewoon bang van een spuitje en durven het niet toegeven!
 • Wouter Beyen

  1 jaar geleden
  Ik lees niets over bezoekers, die kunnen het toch ook binnenbrengen!
 • Gaston Miar

  1 jaar geleden
  Wie vaccin weigert hoort niet thuis waar contact is met andere mensen. Vaccin of ontslag!
 1. Inval in garage in industriepark van Lokeren loopt helemaal fout: hand van man (36) afgehakt met ijzeren staaf, vier personen gearresteerd
  Play
  Lokeren

  Inval in garage in industrie­park van Lokeren loopt helemaal fout: hand van man (36) afgehakt met ijzeren staaf, vier personen gearres­teerd

  In de Zoomstraat, in het industriepark in Lokeren, is in de nacht van vrijdag op zaterdag een ruzie zwaar uit de hand gelopen. Een groep van zo’n 20 personen trok er naar de garage van twee broers om hen te confronteren, waarna één van hen met een scherpe ijzeren staaf kwam aangelopen en uithaalde. Zijn hand werd afgehakt met een ijzeren staaf. Er is ook geschoten.