Epidemioloog Pierre Van Damme.
Volledig scherm
Epidemioloog Pierre Van Damme. © BELGA

Discussie opnieuw op gang na corona-uitbraak in rusthuis Nijvel: “Aantal landen overweegt verplichte vaccinatie van zorgpersoneel”

Epidemioloog Pierre Van Damme vindt dat het zorgpersoneel extra moet worden aangemoedigd om zich te laten vaccineren tegen Covid-19. Dat heeft hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1 gezegd. Van Damme reageert daarmee op de corona-uitbraak in een woonzorgcentrum in Nijvel. "Het is een kwestie van communicatie en sensibilisering. Maar als dat niet lukt, zie ik dat toch een aantal landen overweegt om hun gezondheidspersoneel verplicht te vaccineren, een beetje zoals bij hepatitis B.” Koepelorganisatie Zorgnet-Icuro roept alvast op om inderdaad over te gaan op verplichten.

48 reacties

 • Marc Haaren

  1 maand geleden
  Nochtans zijn er slimme virologen die weten dat vaccinaties niet zo goed werken bij ouderen. Dit is ook zo bij griep bvb. In UK weten ze dat, in de studie van de volgende golf, stellen ze dat 60 tot 70% slachtoffers dubbel gevaccineerden zullun zijn!
 • Fred DERONNE FREDDY

  1 maand geleden
  Zorgpersoneel: artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers in de zorg hebben ook een voorbeeldfunctie. Een alternatief is het continue dragen van een mondmasker. Bezoekers een vaccinatieattest voorleggen.
 • André lernout

  1 maand geleden
  Ze hebben er mooie woorden voor klaar, maar eigenlijk zijn ze gewoon bang van een spuitje en durven het niet toegeven!
 • Wouter Beyen

  1 maand geleden
  Ik lees niets over bezoekers, die kunnen het toch ook binnenbrengen!
 • Gaston Miar

  1 maand geleden
  Wie vaccin weigert hoort niet thuis waar contact is met andere mensen. Vaccin of ontslag!