Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne.
Volledig scherm
Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne. © BELGA

Discriminatie bij sollicitaties nauwelijks aangepakt: arbeidsinspecteurs gebruiken bijna nooit mystery calls

De praktijktests bij sollicitaties of zogenaamde mystery calls leverden in drie jaar tijd amper resultaat op. Daardoor wordt discriminatie bij sollicitaties nog altijd onvoldoende aangepakt. Dat schrijft De Morgen vandaag. Het kabinet van minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) benadrukt dat de wet momenteel wordt aangepast.

 1. Groen vraagt snellere invoering proactieve tests op Brusselse huurmarkt: “De belofte hebben we al, nu nog de uitvoering”
  Brussel

  Groen vraagt snellere invoering proactieve tests op Brusselse huurmarkt: “De belofte hebben we al, nu nog de uitvoering”

  Groen-fractieleider in het Brussels Parlement, Arnaud Verstraete, betreurt dat er sinds de start van de ordonnantie in september 2019 geen enkele praktijktest tegen discriminatie op de Brusselse woningmarkt is uitgevoerd. Groen wil daarom zo snel mogelijk ook proactieve tests mogelijk maken, aldus Verstraete, die bezorgd is dat staatssecretaris Nawal Ben Hamou donderdag niet wilde bevestigen dat ze die test wil invoeren.
 2. Buren en school in shock nadat man ex-vrouw, baby en kleuter met bruut geweld om het leven brengt: “Er was wel eens wat gestommel, maar nooit slaande ruzie”

  Buren en school in shock nadat man ex-vrouw, baby en kleuter met bruut geweld om het leven brengt: “Er was wel eens wat gestommel, maar nooit slaande ruzie”

  In een appartement aan de Houtmolenstraat in Pelt heeft een man (37) zondagavond een vrouw (31) en haar twee kinderen (een kleuter van 4 jaar en een baby van 7 maanden) gedood, waarna hij op de vlucht is geslagen. De dader werd later op de avond dood teruggevonden, zo bevestigt het parket. De directrice van de school van een van de twee overleden kindjes, reageert in shock: “Het meisje was voor velen een vertrouwd gezichtje.”