Michel Leroy van de vzw GIAL.
Volledig scherm
Michel Leroy van de vzw GIAL. © Stad Brussel / Bruzz

Directeur Brusselse vzw verdiende 18 jaar lang tot 1.000 euro per dag (!) als schijnzelfstandige

Michel Leroy, oud-directeur van de vzw Gial heeft 18 jaar lang tot 1.000 euro per dag verdiend als schijnzelfstandige. Dat blijkt uit een audit in opdracht van het Brusselse schepencollege, waarover Le Vif/L'Express bericht. De vzw beheert de informatica van de stad Brussel. 

569 reacties

 • Roger Poot

  3 jaar geleden
  Er gaan nog lijken uit de kast rollen in Brussel......
 • Yves Van Rossem

  3 jaar geleden
  En dit is zeker niet het enige geval .... van zeg maar ronduit corruptie (met een "C"). Waar kan men trouwens dergelijke praktijken aankaarten ? Bestaat er wel een instantie die zich met dergelijke (en ergere) corruptiegevallen bezighoud ?
 • DANNY WITTEVRONGEL

  3 jaar geleden
  Tot de laatste euro laten terugbetalen , desnoods zijn eigendom enz. verkopen.
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Benoït Defillefagne : Dat vind ik nu eens een goed idee! Dat mensen een bepaald percentage van hun belastingen kunnen 'geven' aan voorkeursdoelstellingen. Ik bv heb geen auto en blijf veel thuis, dus ik zal minder belastingssgeld wensen voor nog meer wegen of het onderhoud ervan. Iemand anders vindt dat dan wel heel belangrijk. Belangrijk voor mij zijn de basics : onderwijs, gezondheid en wetenschappelijk onderzoek. Voilà, ik weet al wat ik wil.
 • Kris Platteau

  3 jaar geleden
  N-Va is weer de enige die dit wilt uitspitten tot op het bot: Van Overtfelt stuurt de BBI erachteraan om heel die VZW door te lichten. Wat hebben die traditionele partijen toch dat ze dit allemaal maar normaal lijken te vinden? Van Hengel's uithaal "N-Va kan Brussel niet besturen" wil mss net dat zeggen : ze willen niet meedoen met dat maffieuze spel.
 1. Wisselvallige dag met nog steeds kans op regen en onweersbuien

  Wisselval­li­ge dag met nog steeds kans op regen en onweersbui­en

  Vandaag is het eerst nog zwaarbewolkt en grijs maar geleidelijk wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Het blijft een groot deel van de dag droog maar op het einde van de namiddag neemt de kans op regen- en onweersbuien in het zuidoosten van het land toe. De maxima schommelen tussen 19 graden aan de kust en 26 graden in het oosten van het land. De wind waait eerst matig uit het zuidwesten, later zwak veranderlijk en matig uit noord tot noordwest in de noordwestelijke helft van het land. Dat meldt het KMI.
 2. RECONSTRUCTIE. Hoe Jürgen Conings, de meest gezochte man van het land, toevallig gevonden werd
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Hoe Jürgen Conings, de meest gezochte man van het land, toevallig gevonden werd

  Een zoektocht die Defensie op een maand tijd meer dan 650.000 euro kostte. Honderden militairen, voertuigen, trucks en gepantserde wagens doorploegden de Limburgse bossen. Maar het waren uiteindelijk twee toevallige voorbijgangers die zondagochtend het lichaam van de voortvluchtige militair Jürgen Conings (46) aantroffen. Een verhaal van sporen, zoekacties en honderden tips dat toevallig opgelost werd dankzij twee opmerkzame neuzen.