Dina Tersago reageert op kritiek ‘Ik wil een kind’: “We volgen mensen op hun eigen tempo, dit is geen format”

Dina Tersago zal het nieuwe VTM-programma ‘Ik wil een kind’ presenteren. Het programma kon vorige week op veel kritiek rekenen, ook vanuit politieke hoek. Tersago zelf weerlegt die kritiek nu en benadrukt dat het een oprecht programma zal worden waarbij wensouders de tijd krijgen om uit te zoeken of bewust co-ouderschap iets voor hen is. “Dit programma werd niet in een format gegoten”, benadrukt de presentatrice. 

 1. INTERVIEW. Marc Van Ranst blij met coronapas in horeca: “Het is tijd om niet-gevaccineerden op een minder vriendelijke manier te overtuigen”
  PREMIUM
  54

  INTERVIEW. Marc Van Ranst blij met coronapas in horeca: “Het is tijd om niet-gevacci­neer­den op een minder vriendelij­ke manier te overtuigen”

  “Of ik hiermee tevreden ben? Virologen zijn geen Romeinse keizers die hun duim omhoog of omlaag steken”, minimaliseert professor virologie Marc Van Ranst (KU Leuven) zijn eigen mening na afloop van het Overlegcomité. “Maar ik ben hoopvol dat dit pakket maatregelen gaat werken”, is hij positief. Van Ranst legt ook uit waarom een mondmasker in de winkel zinvol is terwijl je in nachtclubs onbeperkt mag feesten, wat hij als minister van Onderwijs zou doen en waarom we stilaan minder soft mogen zijn voor wie zich niet laat vaccineren.
 2. Horeca Vlaanderen: “Mondmasker voor personeel is raar. We vragen in dezelfde ruimte dezelfde regels”
  Play

  Horeca Vlaanderen: “Mondmasker voor personeel is raar. We vragen in dezelfde ruimte dezelfde regels”

  Wie op restaurant of café gaat, zal een Covid Safe Ticket moeten voorleggen. De maatregel geldt vanaf 1 november en is enkel voor binnenruimtes nodig. Op het terras is een coronapas niet nodig. “We waren een koele minnaar van het Covid Safe Ticket”, zegt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen. “Maar dat maakt het nu wel mogelijk dat je kan blijven genieten zoals nu.” Het horecapersoneel zal wel opnieuw een mondmasker moeten dragen en dat vindt De Caluwe raar. “We vragen in dezelfde ruimte dezelfde regels voor dezelfde activiteiten.”
 1. Onderzoek heropend na schokkende videobeelden: “Hij stierf op betonnen celvloer, terwijl niemand naar hem omkeek”
  Play
  PREMIUM

  Onderzoek heropend na schokkende videobeel­den: “Hij stierf op betonnen celvloer, terwijl niemand naar hem omkeek”

  In de zaak rond de dood van Jim Cooreman (36) is het onderzoek heropend. Exact twee jaar geleden stierf de man in een politiecel van Dendermonde, na een nacht vol tegenstrijdigheden en twijfelachtige beslissingen. Dat blijkt uit onderzoek van ‘VTM Nieuws’ en ‘Het Laatste Nieuws’, die zowel de camerabeelden als het hele gerechtelijk onderzoek konden inkijken. Zo had Jim zelf het noodnummer gebeld met de vraag om een ambulance te sturen, enkel de politie kwam. Toen hij in de boeien lag in de combi, stelde de korpschef zelf voor om hem naar een dokter van wacht te brengen. Maar ook dat gebeurde niet. Een reconstructie van de fatale nacht.