Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Shutterstock

Digitale therapie verlaagt drempel voor hulpverlening, blijkt uit cijfer van de CM

De helft van wie voor online therapie kiest, zou geen professionele hulp hebben gezocht mocht het niet online hebben gekund. Dat blijkt uit cijfers van BloomUp, het online hulpplatform dat gesteund wordt door de CM.

 1. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  2

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.
 1. Parket vraagt opheffing parlementaire onschendbaarheid van Sihame El Kaouakibi

  Parket vraagt opheffing parlemen­tai­re onschend­baar­heid van Sihame El Kaouakibi

  Maandag zal het Vlaams Parlement beslissen over de parlementaire onschendbaarheid van Sihame El Kaouakibi. Dat weet de onderzoekscel van VTM NIEUWS en HLN. De Commissie voor de Vervolgingen zal er maandag moeten beslissen of El Kaouakibi voor de Raadkamer mag komen of niet. Gisteren stuurde het Antwerpse Parket-Generaal een brief naar parlementsvoorzitter Liesbeth Homans met de vraag de onschendbaarheid op te heffen.
 2. Van Quickenborne: België vergelijkt bij Dutroux gevonden DNA met DNA Tanja Groen

  Van Quickenbor­ne: België vergelijkt bij Dutroux gevonden DNA met DNA Tanja Groen

  De Belgische justitie gaat onbekend DNA dat is gevonden in de kelders en bestelauto's van Marc Dutroux vergelijken met dat van de sinds 1993 vermiste Tanja Groen. Dat gebeurt op verzoek van de Nederlandse justitie. Dat heeft minister van Justitie Vincent van Quickenborne (Open VLD) donderdagavond gezegd in de Nederlandse talkshow Op1. Hij zei verder dat het parket generaal in Luik alle medewerking zal verlenen aan dit verzoek.