Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld).
Volledig scherm
Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld). © BELGA

Digitale energiemeters komen eraan vanaf 2019

UpdateIn 2019 start in Vlaanderen de geleidelijke uitrol van de digitale energiemeters. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag beslist. Het zal gaan om een eenvoudige meter "zonder toeters of bellen", wat de prijs helpt te drukken en waardoor dezelfde meter in heel Vlaanderen kan worden ingevoerd, zegt Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld).

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. "Sp.a gebruikt cijfers van vijf jaar geleden, dat past in hun operatie bangmakerij"
  Digitale meters

  "Sp.a gebruikt cijfers van vijf jaar geleden, dat past in hun operatie bangmake­rij"

  N-VA-energiespecialist Andries Gryffroy is niet te spreken over de manier waarop oppositiepartij sp.a communiceert over de digitale meters. "Zij baseren zich voor hun kritiek op een studie van vijf jaar geleden. Toen kostte een digitale meter nog 200 euro, intussen is dat maximum 60 euro. Dat ze cijfers van vijf jaar geleden gebruiken is onbetaamd. Het past in hun operatie bangmakerij", aldus Gryffroy.