Deze man moet zich vandaag voor de rechtbank in Brugge verantwoorden: Dietwin D. was tot aan de feiten een professioneel jodelaar die vaak geboekt werd. Hier is hij als ‘Dietwin de Jodelaar’ aan de slag tijdens het tv-programma Belgium's Got Talent.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze man moet zich vandaag voor de rechtbank in Brugge verantwoorden: Dietwin D. was tot aan de feiten een professioneel jodelaar die vaak geboekt werd. Hier is hij als ‘Dietwin de Jodelaar’ aan de slag tijdens het tv-programma Belgium's Got Talent. © VTM

Dietwin H. (42), de jodelaar die thuis iets ging eten nadat hij vermoorde vrouw en geknevelde kinderen zag bij zijn vriend

Professioneel jodelaar Dietwin H. (42) werd op 14 mei 2018 uitgenodigd door zijn vriend en manager Kevin Lapeire (31). Lapeire, ook bekend als ‘clown Tobi’, had in het huis net zijn vrouw vermoord en de kinderen vastgebonden. In plaats dat Dietwin H. de politie belde, liet hij de kinderen gewoon bij de moordenaar achter en ging hij thuis iets eten. “Shit, man. Ik kan het nog altijd niet geloven”, schreef hij later die dag op Facebook. Hij staat vandaag voor de rechter wegens schuldig verzuim.

  1. Tienerjongen in elkaar geslagen in Spectrumcollege in Beringen: “Veel leerlingen kampen nu met een schuldgevoel omdat ze niet hebben ingegrepen”
    PREMIUM
    Beringen

    Tienerjon­gen in elkaar geslagen in Spectrum­col­le­ge in Beringen: “Veel leerlingen kampen nu met een schuldge­voel omdat ze niet hebben ingegrepen”

    Er zijn beelden opgedoken van een leerling van het Spectrumcollege in Beringen die door een aantal medeleerlingen wordt aangevallen en tegen de grond wordt gewerkt. Volgens de directie dateren de beelden van 20 januari en circuleerden ze kort na het incident even op sociale media, maar verdwenen ze later weer van het net. Vandaag duiken ze echter weer op, ditmaal in de media.