Tarzen en zijn moeder Phyo Phyo, die eerder deze maand ook overleed.
Volledig scherm
Tarzen en zijn moeder Phyo Phyo, die eerder deze maand ook overleed. © Planckendael

Dierentuin Planckendael verliest derde olifant in amper maand tijd

Er is opnieuw een olifant gestorven in de dierentuin van Planckendael. Olifantje Tarzen is gisteravond overleden. Het overlijden is een nieuwe klap voor de dierentuin na de overlijdens van twee andere olifanten en leeuw Rani, die vorige week werd doodgeschoten nadat ze ontsnapt was.

108 reacties

 • Cindy Struyven

  4 jaar geleden
  Dierentuinen sluiten is gelijk aan al die dieren doen inslapen want ze kunnen niet in het wild overleven. Dankzij dierentuinen zijn sommige dieren niet uitgestorven. De verzorgers doen echt hun best. Soms sterven dieren net zoals mensen. Soms hebben families veel pech.
 • Sonja Geirland

  4 jaar geleden
  Vreselijk dit klein sukkeltje , RIP
 • Griet Maes

  4 jaar geleden
  Sommige mensen kunnen echt niet lezen. Qiyo overleedt aan olifantenherpes. Dit is een virus dat zowel in het wild als in dierentuinen al aan heel wat (jonge) olifanten het leven gekost heeft, helaas. Niet enkel in Planckendael dus. Phyo Phyo had nierproblemen en een tumor in de baarmoeder, ook iets waar Planckendael niets aan kan doen. En Tarzen was gewoon nog te klein en te zwak om het zonder zijn moeder te redden...
 • François THIJS

  4 jaar geleden
  Voor alle duidelijkheid! De verzorgers treffen bij de dood van Rani geen enkele schuld en ook niet bij de dood van de drie olifanten. Natuurlijk zijn ze begaan met hun dieren. Maar wel de directie, die het blijkbaar niet nodig achtte om te investeren in een beter afsluitsysteem en ook niet de nodige verdoving in huis hadden. En de politie, die bij Rani, een bedreigde diersoort, de regel van het nul-risico hanteerde. Met andere woorden: er moet zich geen enkele verzorger aangesproken voelen.
 • Dirk Corten

  4 jaar geleden
  Eèn slogan "alle dierentuinen dicht!" Kweekprogrammas om een bepaalde soort te redden kunnen op een andere manier. ..
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.