De 80 dierenactivisten kwamen samen op de boerderij om te protesteren.
Volledig scherm
De 80 dierenactivisten kwamen samen op de boerderij om te protesteren. © RV

Dierenrechtenactivisten ketenen zich vast aan stallen van laatste foie gras-boerderij in Vlaanderen

Onder het motto ‘lijden zou geen keuze mogen zijn’ kwamen deze ochtend 80 dierenrechtenactivisten samen om actie te voeren bij de laatste foie gras-producent van Vlaanderen. De activisten bezetten de stal in Bekegem, West-Vlaanderen, en hebben zich in solidariteit met de eenden vastgeketend aan de kooien. De politie is hen momenteel aan het arresteren. Volgens minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) voeren de activisten een achterhaalde strijd.

18 reacties

 • Ludo Hermans

  1 jaar geleden
  Uiterste respect. Maar niemand kan vermijden dat onze Hoge Pieten het alle dagen gaan eten op onze kap!
 • Pascale De Block

  1 jaar geleden
  Veel dank aan die mensen met een ❤ voor dieren...deze behandeling van dieren is se barbaarsheid voorbij...schandalig wie dit nog doet en eet!!!
 • ERWIN MINNEBO

  1 jaar geleden
  mogen die 80 personen zich zomaar op een privaat domein nestelen, staat er geen bord " privaat terrein, wie zonder toestemming betreed.....loopt de kans om als inbreker opgepakt te worden". Want eerlijk gezegd niets mag of kan nog of er komen lijkenprekers op af. Hebben die geen werk soms ?? bespuit die gasten met koud water de temperatuur buiten is lekker kou, zullen snel los zijn.
 • Jan Dekoninck

  1 jaar geleden
  Sensatiezoekers!... en een beetje domme actie ook. Iemand anders zal wel foie gras invoeren die is dan geproduceerd in een ander land zonder enige vorm van controle !
 • Saadia Sellak

  1 jaar geleden
  Ik ben voor het eten van vlees, vis en kip, maar ik ben tegen deze manier waarop dieren dwangmatig gevoerd en mishandeld worden. Een dier dat in de wei heeft kunnen leven en uiteindelijk op een waardige manier geslacht en geconsumeerd wordt, daar heb ik geen problemen mee. Het menselijk lichaam heeft dierlijk vlees, vet en melk nodig. We kunnen onze genen niet aanpassen en herbivoren worden. Wij zijn omnivoren en ons lichaam heeft bepaalde voedingsstoffen nodig om te overleven.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven