Mathias Diependaele
Volledig scherm
Mathias Diependaele © Wannes Nimmegeers

Diependaele (N-VA) verdedigt cultuurbesparingen in Gentse Vooruit:

Vlaams minister van Begroting en Financiën Matthias Diependaele (N-VA) heeft vandaag in Gent de cultuurbesparingen door de Vlaamse regering verdedigd. "De keuzes blijven gerechtvaardigd", zegt Diependaele. De Gentse Vooruit, een huis met uitgesproken socialistisch verleden, wordt grotendeels gespaard. "Een erkenning van het werk dat ze doen en de realiteit die onze gemeenschap, ons volk, onze Vlaamse natie vorm geeft", klinkt het.

1 reactie

 • janine stevens

  2 jaar geleden
  Als je ziet welke prachtige Vlaamse series er gemaakt worden dan is het logisch dat daar subsidies naar toe gaan, maar er zijn zo van die zogezegde kunstenaars die zes dozen op elkaar stapelen en die dat dan kunst noemen en de daaraan gekoppelde subsidies aanvragen, dat kan helemaal niet.
 1. 14-tal personen plots onwel tijdens KV Mechelen-RC Genk: “We waren bang om rond te lopen, omdat we vreesden ook geprikt te worden”
  Play
  Mechelen

  14-tal personen plots onwel tijdens KV Mechelen-RC Genk: “We waren bang om rond te lopen, omdat we vreesden ook geprikt te worden”

  De politie van Mechelen-Willebroek is een onderzoek opgestart na een incident tijdens de wedstrijd van KV Mechelen tegen KRC Genk. “Tijdens de wedstrijd kregen we plots meldingen dat verschillende personen onwel werden”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. Het zou gaan om een veertiental personen. Acht mensen werden naar het ziekenhuis gebracht. Zij mochten het ziekenhuis inmiddels wel al opnieuw verlaten. Onderzoek moet uitwijzen of het om een geval van ‘needle spiking' gaat. Een aanwezig fan getuigt bij VTM Nieuws over wat ze gisteren zag gebeuren. Anoniem, uit angst herkend te worden door de dader(s).
 1. Man met alarmpistool lost schot in school Anderlecht en slaat daarna op de vlucht: wapen teruggevonden
  Play
  Brussel

  Man met alarmpi­stool lost schot in school Anderlecht en slaat daarna op de vlucht: wapen teruggevon­den

  In Anderlecht is deze maandagmiddag een gewapende man binnengedrongen in de school L’Institut de la Providence. Daarbinnen bedreigde hij een leerkracht en loste daarbij ook een schot. Dat bevestigt de politiezone Brussel-Zuid. “De man is nog niet opgepakt”, aldus de politiewoordvoerster. Een alarmpistool werd in de nabijheid van de school aangetroffen en in beslag genomen voor verder onderzoek.
 2. Blauw-zwarte veldbestorming krijgt mogelijk staartje: “Vuurpijlen en duidelijke provocatie kunnen we niet tolereren”
  Play
  Brugge

  Blauw-zwar­te veldbestor­ming krijgt mogelijk staartje: “Vuurpijlen en duidelijke provocatie kunnen we niet tolereren”

  De politie van Brugge gaat de komende weken alle beschikbare camerabeelden bekijken van na de wedstrijd tussen Club en Anderlecht. Meteen na affluiten liepen duizenden supporters het veld op. Dat op zich is al verboden, maar de politie zal zich vooral focussen op supporters die een vuurpijl afvuurden richting de Anderlecht-fans. Ook wie opzichtig de tegenpartij provoceerde, riskeert vervolging.