Actievoerders in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Actievoerders in Nederland. © ANP

Diensthoofd verloskunde UZ Brussel voorstander, maar kritisch over nieuwe abortuswet: “Goede zaak, maar nog onvoldoende expertise”

Verlengen van twaalf naar achttien weken. Dat abortusvoorstel ligt politiek op tafel. En in de ziekenhuizen en abortuscentra? Daar kijken artsen nauwlettend mee. “Het is niet omdat er een wet is, dat ze zal en kan worden uitgevoerd. Er komt héél wat bij kijken”, klinkt het.

10 reacties

 • Ernelle boogaerts

  1 jaar geleden
  Het valt mij op dat het vooral mannen zijn die hier hun mening geven. Mannen die nooit met dit probleem te maken krijgen.
 • lars vandenberge

  2 jaar geleden
  Met 7.800.000.000 mensen op aarde mag men een beetje beginnen na te denken om dat enorme aantal globaal te laten verminderen of we houden het geen halve eeuw meer uit. Onze planeet kan de roofbouw nu al niet meer aan om voor voldoende voeding, energie en grondstoffen te voorzien. Maar integendeel, zoveel mogelijk mensen op de wereld zetten blijft men promoten. Brave new world
 • Benny Marcelo

  2 jaar geleden
  Als ik het zo lees, geen expertise, is dit abortusdebat eerder politiek debat dan een debat over een dringende noodzakelijkheid. Het is niet omdat het in Nederland mag dat het daarom ook hier moet kunnen. Ze hebben daar jaren drugs getolereerd en we zien nu hoever het gekomen is. Niet alles van daar is positief, zeker niet.
 • pascale merckx

  2 jaar geleden
  Vrouwen die een zwangerschap willen afbreken zijn daar zeker van en weten dat vroeg in de zwangerschap zegt Dr Gucciardo, waarom dan verlengen?
 • Jan VANDEN BERGHE

  2 jaar geleden
  Er zijn middelen genoeg om een zwangerschap te voorkomen. Er is een abortuswet, die werkt. Als je na meer dan 2 maanden nog niet weet of je zwanger bent, maar daarvoor 4 maanden nodig hebt, dan heb en had je een mentaal probleem.
 1. “Als de abortuswet gestemd wordt, is de formatie allicht voorbij. En zal de restregering Wilmès helemaal imploderen”
  PREMIUM

  “Als de abortuswet gestemd wordt, is de formatie allicht voorbij. En zal de restrege­ring Wilmès helemaal imploderen”

  Mondmaskers worden nu pardoes op veel plaatsen verplicht, nadat ze eerder wat belachelijk gemaakt werden. Alweer moet overal snel heel wat praktisch geregeld worden, terwijl veel vragen blijven. Politici en experts keerden hun kar. Niet door veel nieuwe argumenten en inzichten, wel na een groeiende druk. Dat bochtenwerk boezemt weinig vertrouwen in. Net als de stommiteit om reizen toe te staan. Bij de eerste golf was dat de oorzaak van veel miserie. Wie toch dat risico neemt en achteraf in quarantaine moet, kan daarvoor door de overheid financieel gecompenseerd worden. Het kan niet op.