Illustratiebeeld: de Covid-afdeling in het UZ Gent.
Volledig scherm
Illustratiebeeld: de Covid-afdeling in het UZ Gent. © Franky Verdickt

Diensthoofd Hulpverlening: “Niet-dringende zorg zal opnieuw worden uitgesteld”

Het staat vast dat sommige ziekenhuizen opnieuw niet-dringende zorg zullen moeten uitstellen door de forse stijging van de coronacijfers. Dat zegt Marcel Van der Auwera, diensthoofd Dringende Hulpverlening van de FOD Volksgezondheid. Samen met de zorgvakbonden hoopt hij dat de extra maatregelen snel een effect zullen hebben, waardoor er in de ziekenhuizen opnieuw kan worden afgeschaald. 

 1. Mohamed rijdt Vlaanderen rond en belt iedere avond ergens aan in hoop om slaapplaats te krijgen: “Eén koppel bood zelfs hun eigen bed aan”
  PREMIUM

  Mohamed rijdt Vlaanderen rond en belt iedere avond ergens aan in hoop om slaap­plaats te krijgen: “Eén koppel bood zelfs hun eigen bed aan”

  “Ik ben Mohamed en ik zoek een slaapplaats voor vanavond.” Zijn vrienden verklaarden ‘m gek: lukt nooit, waren zij ervan overtuigd. Maar Mohamed Bouhadan (44) stapte z’n koersfiets op en vertrok, Vlaanderen rond. Elke avond, zeven dagen lang, klopte hij op een willekeurige voordeur. “Ik wilde kost wat kost bewijzen dat er meer goede dan slechte mensen zijn.”
 2. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.