De Vlaamse regering-Jambon
Volledig scherm
PREMIUM
De Vlaamse regering-Jambon © Photo News

Dienstencheques duurder? Beloofde jobbonus geschrapt? Zo wil Vlaamse regering begrotingstekort halveren

Om het Vlaamse begrotingstekort van 2 miljard euro tegen 2024 te halveren, denkt de Vlaamse regering eraan om de dienstencheques weer duurder te maken. De beloofde jobbonus zou er ook niet meer komen - of slechts in afgeslankte vorm. Eén ding lijkt zeker: “Elke minister zal moeten snijden in z'n budget." 

186 reacties

 • Frank Joos

  1 jaar geleden
  Dienstencheques zouden moeten dienen voor mensen die het nodig hebben ( bejaarden en gehandicapten) en niet om er misbruik van te maken zoals zoveel gebeurd. Sommigen worden er RIJK van.als je met 2 gaat werken profiteer je gewoon van iemands anders zijn centen als je met dienstencheques werkt, met 2 verdien je genoeg om iemand die poetst op een normale manier te betalen en niet met dienstencheques.
 • luc verberght

  1 jaar geleden
  De partij voor de vlaming alweer de mensen belogen weer de gewone man betaald het de rest niets
 • Ronald Van Neste

  1 jaar geleden
  De Vlaamse belastingsregering
 • willy zachel

  1 jaar geleden
  Ja nee kas moet nu eenmaal een beetje kloppen die Corona heeft veel geld gekost en daar moet nu iedereen voor bijdragen dat is toch de logica zelf ? En die diensten cheques zijn eigenlijk een luxe geschenk dus dat mag zéker wel iets duurder worden !
 • Ludwig Vandecappelle

  1 jaar geleden
  Er wordt hier in de reacties ongelooflijk veel complete onzin geschreven. Maar 1 zaak is zeker: de coronacrisis zal elk van ons geld kosten. Daar is geen ontkomen aan. Alleen een welvarend Vlaanderen kan de pil verzachten. De focus moet dan ook gelegd worden op welvaart voor iedereen, wat betekent dat onze economie goed moet draaien, anders is er geen draagvlak voor welvaart.