Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS).
Volledig scherm
Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS). © BELGA

Dienstencheque-poetshulpen mogen job opschorten mét behoud van loon als werkplek niet coronaveilig is

Een dienstenchequewerknemer mag alvorens haar of zijn job aanvangt, zelf de gezondheidsrisico’s van de werkplek inschatten en het werk onderbreken zolang het probleem niet is opgelost, mét volledig behoud van salaris. Dat heeft minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) aangekondigd.

19 reacties

 • Patrick Verbelen

  1 week geleden
  Hatsjikidee, onder welke steen heeft die de voorbije14 maand geleefd.
 • Sebastian Peeters

  2 weken geleden
  Ja, dan zeggen de klanten het contract met deze huishoudhulp op en mogen ze op zoek naar een andere klant. Er is weer ferm over nagedacht door wat populistische politici.
 • Rudy Toussaint

  2 weken geleden
  Eindelijk gaan ze eens iets doen voor de mensen die voor een prikje je woning komen kuisen.
 • stiers kathleen

  2 weken geleden
  Onze poetsvrouw komt niet meer. Wij werken allebei van thuis en meestal is onze dochter van 15 er ook. Elk in een aparte kamer. Ze kan dus niet tegelijk nog poetsen ook... Ik kuis nu dus zelf, met hulp van onze drie kinderen die maar Al te graag helpen voor een zakcentje meer...
 • Anneke Brusselmans

  2 weken geleden
  Dank u Guido ceuleers jij hebt nog respect voor ons . Zoals ik hier sommige direct in aanval hoor gaan wie profiteert er hier van wie ? Voor 30 euro is jullie huis gekuist gaan jullie daarvoor werken ? Denk het niet nu weer commentaar omdat we ook is iets goed zouden krijgen voor wie zijn dienstencheques eigenlijk voor mensen die hulp nodig hebben of oudere mensen en alleenstaande maar wie profiteert ervan ? Die dat geen respect hebben en ons als meid behandelen neem ons weg je zal wat zien
 1. Van “medisch geheim” via “inschattingsfout” tot “ontzettend veel spijt”: de bocht van burgemeester Veerle Heeren
  Sint-Truiden
  171

  Van “medisch geheim” via “inschat­tings­fout” tot “ontzettend veel spijt”: de bocht van burgemees­ter Veerle Heeren

  Burgemeester Veerle Heeren van Sint-Truiden heeft na de heisa over haar vroegtijdige vaccinatie een week achter de rug die ze allicht zo snel mogelijk wil vergeten. Wat vorige week begon met “medisch beroepsgeheim”, leidde een paar dagen later tot het erkennen van “een inschattingsfout” en eindigde maandagavond met “ontzettend veel spijt.” In de extra online gemeenteraad behield ze het vertrouwen van haar partij (CD&V) en coalitiepartners Open Vld en N-VA. Na afloop kondigde ze alsnog aan tijdelijk een stap opzij te zetten. Een terugblik.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op