ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Diefstal door eigen personeel zorgt voor meer camera's op de werkvloer

Het aantal aanvragen voor het plaatsen van camera's op de werkvloer is vorig jaar met 7,2 procent toegenomen. In totaal werden er 1.129 aanvragen ingediend in 2017. Dat meldt zelfstandigenorganisatie NSZ maandag op basis van uit cijfers van de Gegevensbeschermingsautoriteit. Met de camera's willen bedrijven volgens NSZ vooral diefstallen door het eigen personeel tegengaan.

35 reacties

 • Ria Adams

  3 jaar geleden
  Zijn die camera's dan geen inbreuk op de privacy, thuis mag je er geen hangen tegen de straat en aan de winkels worden we al gefilmd buiten de parking.
 • Hans Plas

  3 jaar geleden
  Als je, als werknemer, vindt dat je het recht hebt om te stelen omdat je onderbetaald bent, zoek dan ander werk. Maar dat zal je niet vinden omdat je de capaciteiten niet hebt. Berust in je beperkingen en blijf met je poten van andermans eigendom.
 • Jo Bosman

  3 jaar geleden
  Ook hier zie je weer dat normen en waarden verdwenen zijn uit onze samenleving. Blijf met uw pollen van andermans goed af.
 • Yvan Lissens

  3 jaar geleden
  Een camera moet kunnen als er gegronde vermoedens zijn van diefstal of misbruik.
 • Roland DeCock

  3 jaar geleden
  Ben in het algemeen tegen die Big Brother tendens.. maar tja, iemand die ontkent dat werknemers stelen , heeft nooit een job gehad. Ik zelf werk bij en overhiedsinstelling en door de jaren heen, als u zou weten hoeveel sjoemel en ronduit diefstal gebeurt onder de zogenaamde 'kliene man'... bakken geld.
 1. Speelgoedwinkel verzwaart postpakketjes met stenen om toeslag te vermijden. “Compleet absurd maar het werkt”
  PREMIUM
  Zoersel

  Speelgoed­win­kel verzwaart postpakket­jes met stenen om toeslag te vermijden. “Compleet absurd maar het werkt”

  Als de ruimte dat een postpakketje inneemt niet in verhouding is met het gewicht van de inhoud, dan betalen bedrijven bij bpost een ‘densiteitstoeslag’. Aangezien heel wat speelgoed weinig weegt, moet speelgoedwinkel Speelgoed Kiki in Sint-Antonius Zoersel bijna altijd extra betalen. Tot wanneer ze de pakjes begonnen te verzwaren met stenen. “Deze zogezegde milieumaatregel mist volledig haar doel”, zucht Pascale Schupp (58).
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.