Buitenlandminister Didier Reynders.
Volledig scherm
Buitenlandminister Didier Reynders. © REUTERS

Didier Reynders: "Een NAVO zonder de VS? Niet aan de orde"

De Belgische regering heeft vandaag, na de opmerkelijke demarche van de Amerikaanse president Donald Trump, zijn engagementen tegenover de NAVO herbevestigd. Dat heeft premier Charles Michel gezegd op een persconferentie op de NAVO-top in Brussel. Ook buitenlandminister Didier Reynders blikt tevreden terug op de bijeenkomst. Beiden ontkennen dat Trump ermee gedreigd heeft het bondgenootschap te verlaten.

19 reacties

 • Oisin Macdara

  4 jaar geleden
  Belgie verliest veel geld aan de NATO. Oorlog gaan voeren in vreemde landen heeft geen belang voor dit land.
 • Karel Van Geel

  4 jaar geleden
  Wel Reynders zorg dan maar dat je binnen de kortste keren aan die twee procent komt want Belgie heeft genoeg de parasiet uitgehangen. Indien men wil behoren tot een club moet men ook zijn lidgeld betalen.
 • Anoniem

  4 jaar geleden
  Dat zegt onze slimste nu, na de vergadering natuurlijk.
 • johan vankeirs

  4 jaar geleden
  Als Amerika ons(het westen) laat vallen zijn we een vogel en speelbal van de kat.Europa hangt aan een zijden draad zonder Amerika.
 • Frits Vandenberge

  4 jaar geleden
  Keer het om. Waarom niet een NAVO zonder de EU? We moeten eerder beschermd worden tegen de hebzucht en oorlogstaal van Amerika dan voor iemand anders. Miljarden investeren in mensen en welvaart i.p.v. uitgelokte oorlogen. Tussen haakjes Tom Faes, u wordt nog wereldkampioen van de domste uitspraken. Iedere politieke partij moet plooien voor de grillen van Amerika, van PVDA (uiterst links) tot Vlaams Belang (uiterst rechts).