Ozempic is een medicijn voor diabetespatiënten.
Volledig scherm
PREMIUM
Ozempic is een medicijn voor diabetespatiënten. © Shutterstock / myskin

Diabetes Liga roept op om medicijn dat helpt om te vermageren voor te behouden voor diabetespatiënten: “Het is géén wondermiddel”

De Diabetes Liga roept artsen op om het geneesmiddel Ozempic niet meer voor te schrijven voor mensen zonder suikerziekte. Het medicijn werkt namelijk ook om te vermageren, en wordt daarvoor ook gebruikt door niet-diabetespatiënten. Daardoor dreigt er nu een tekort aan Ozempic. “Het is bovendien geen wondermiddel: je kunt niet een prikje spuiten en daarna chips en pizza eten zoveel je wilt.”

29 reacties

 • Willy Scholaart

  4 maanden geleden
  Ik spuit vier maal daags, ben diabeet zeker niet gekomen door overgewicht, vermageren doe ik er zeker niet door en mijn gewicht is al meer dan 10 jaar hetzelfde gebleven.
 • Josephus Nagels

  4 maanden geleden
  Dus met andere woorden, eigenlijk werkt het niet. De farmaco-marketing doet zijn werk. De kassa rinkelt. Alleen een gezondere levensstijl werkt (gezonde calorie-armere voeding (minder koolhydraten) gecombineerd met bewegen helpt.
 • Elke Celis

  4 maanden geleden
  Diabetici die (nog) geen insuline moeten inspuiten, krijgen evenmin voorrang én betalen de volle pot. Nu mag ik alwéér veranderen van medicatie, niemand weet voor hoe lang. Ik vraag me af hoeveel Vandenbroucke aan dit reeds voorspelde grapje weer heeft verdiend.
 • shakur mutulu

  4 maanden geleden
  Ik gebruik deze spuit zo wonder middel is het ook weer niet ! Heb Diabetis En voor dat werkt het goed en minder suikers is gewichtsverlies zoizo dus ja 1 plus 1 is 2
 • MARINA JOOSSENS

  4 maanden geleden
  Weer maar eens gaan de artsen in de fout ,net als het voorschrijfgedrag van antibiotica . De klant vraagt ,de arts geeft .Misschien moet dat gedrag eens aangepakt worden .
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Na familiedrama: politie voerde vier interventies uit, maar vrouw wilde nooit klacht indienen tegen haar man
  Dendermonde

  Na familiedra­ma: politie voerde vier interven­ties uit, maar vrouw wilde nooit klacht indienen tegen haar man

  Na het Dendermondse familiedrama afgelopen weekend, waarbij de 33-jarige Ismail Y. zijn zwangere vrouw en zoontje doodde, raken meer en meer details bekend over de gezinssituatie. Zo moest de politie zeker vier interventies doen wegens intrafamiliaal geweld in de Zeelse woning waar Y. vroeger woonde met zijn vrouw Cennet K. (28) en hun kind. Cennet heeft daarbij nooit officieel klacht willen indienen tegen haar man.