BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Di Rupo: "Verhaal over N-VA en Vlaams Belang gaat nog verder dan we dachten”

Waals minister-president en oud-PS-voorzitter Elio Di Rupo ziet zijn partij niet in een coalitie met de N-VA stappen, zeker niet nu het de N-VA volgens Gwendolyn Rutten (Open Vld) en partijkopstuk Theo Francken menens was om met Vlaams Belang een regering te vormen. "Dit verhaal over Vlaams Belang bevestigt waar (huidig PS-voorzitter) Paul (Magnette) en ik al langer bang voor waren. We wisten niet dat het zo ver ging." Dat zegt Di Rupo in De Standaard.

233 reacties

 • Georgette Vanoverbeke

  1 jaar geleden
  Natuurlijk moet het Vlaams belang in de regeringen zitten dat is de eis van de kiezer en de grootste partij van Vlaanderen , alle partijen die tegen zijn gaan zeker de rekening gepresenteerd krijgen bij de volgende verkiezingen, daarom zijn de verliezers zo bang.
 • Jan Van de Velde

  1 jaar geleden
  Stijn Billen: er is maar één Belgische grondwet en die gewaagt nergens van tegenstemmen bij verkiezingen. Die bestaan enkel bij stemmingen in het parlement en hebben enkel tot gevolg dat een voorstel wordt verworpen. De politici heten dit democratie. Er staat ook nergens in de grondwet dat een regering moet steunen op een meerderheid in het parlement. Het is alleen de particratie die deze leugen sinds 2 eeuwen handhaaft en wij betalen de rekening van de zelfbediening.
 • Inge Bardyn

  1 jaar geleden
  Dat was de enige juiste optie...Waarom anders gaan stemmen? Rutten wou zelf liever premier worden..Van discretie gesproken...
 • Luc De Baets

  1 jaar geleden
  Allemaal knap... maar wat met de stem van de Vlaamse kiezer? Die wordt wel weer geheel genegeerd. Wat is dan nog het nut van verkiezingen, als de politieke partijen due toch maar negeren en in achterkamertjes gaan beslissen. Lijkt mij ook niet echt democratisch.
 • joseph Leysen

  1 jaar geleden
  Maak er eens eindelijk een stem voor een stem van. Hoe is het mogelijk dat een partij met 60000 stemmen 20 zetels heeft en een partij VB met meer meer dan 800000 stemmen 18 zetels, NVA met 1087000 stemmen 25 zetels ? En dan nog komen te vertellen dat die bijna 2.000.000 stemmen niet democratisch zijn. Dat Vlaanderen dit wil accepteren ? In die wetenschap : onmiddellijk confideraliseren.