Volledig scherm
© BELGA

Di Rupo (PS) duidelijk: “Federale regering met CD&V, Open Vld, Groen en sp.a langs Vlaamse zijde”

BinnenlandPS-voorzitter Elio di Rupo wil een federale regering met CD&V, Open Vld, Groen en sp.a langs Vlaamse zijde. Dat heeft hij gezegd op de Franstalige zender RTBF.

  1. Exclusieve peiling: Vlaming wil dat cordon sanitaire verdwijnt

    Exclusieve peiling: Vlaming wil dat cordon sanitaire verdwijnt

    Zes op tien Vlamingen vinden dat Vlaams Belang in een regering mag stappen, van vier op tien móét de partij mee besturen. Niet alleen de aanhangers van de extreemrechtse partij zelf zijn tegen het cordon: 85 % van de N-VA-kiezers en toch nog 40 % van Groen-kiezers vinden dat Vlaams Belang mag mee besturen. Dat blijkt uit een exclusieve peiling in opdracht van Het Laatste Nieuws en VTM NIEUWS. Bart De Wever (N-VA) zegt in een eerste reactie intussen niet verbaasd te zijn over het cijfer voor zijn eigen partij: “Dat valt eigenlijk nog mee”, klinkt het gelaten.
  1. Zij wachten vrijdag niet af: al 20 steden en gemeenten voeren nieuwe maatregelen sneller in

    Zij wachten vrijdag niet af: al 20 steden en gemeenten voeren nieuwe maatrege­len sneller in

    De Vlaamse regering besliste dinsdag om een reeks nieuwe maatregelen in de strijd tegen het coronavirus in te voeren. Alle evenementen worden afgelast, er komen nieuwe beperkingen voor winkelen en indoor sporten. Over wanneer die precies moeten ingaan, ontstond plots heel wat commotie. De regering koos initieel voor vrijdag om 18 uur, maar in de loop van woensdag kondigden steeds meer gemeenten aan dat ze niet meer wilden wachten: op hun grondgebied zou het sneller gaan. In de namiddag besliste minister-president Jan Jambon dan toch om de maatregelen in heel Vlaanderen te versnellen en woensdagavond al door te voeren.