Waals minister-president Elio Di Rupo (PS).
Volledig scherm
Waals minister-president Elio Di Rupo (PS). © Photo News

Di Rupo in de clinch met gouverneur Nationale Bank na uitspraken over Wallonië: “Dichter bij communistisch regime dan bij neoliberaal”

"Fout qua inhoud en verontrustend als ze van een persoon in deze functie komen". Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) is niet gediend met verklaringen die gouverneur Pierre Wunsch van de Nationale Bank in het blad Louvains van de UCLouvain laat optekenen.

 1. 283 miljard euro op spaarboekjes, maar helft Belgen heeft amper financiële reserve
  PREMIUM

  283 miljard euro op spaarboek­jes, maar helft Belgen heeft amper financiële reserve

  Nooit eerder stond er zoveel geld - 283 miljard euro - op de Belgische spaarboekjes en toch geeft de meerderheid van de Belgen aan dat het spaarvarken niet dik genoeg is om drie maanden te overbruggen. Een grote, onverwachte uitgave? Onmogelijk voor één op de drie. "Corona zal de kloof tussen arm en rijk nog groter maken", voorspellen economen. Welke groepen zien zij op termijn in de problemen komen?
 2. Topmagistraat Sabbe krijgt schorsing van zes maanden (deels met uitstel) voor expliciete berichten en foto aan ondergeschikte

  Topmagi­straat Sabbe krijgt schorsing van zes maanden (deels met uitstel) voor expliciete berichten en foto aan onderge­schik­te

  Johan Sabbe (60), de procureur des Konings van Oost-Vlaanderen is zes maanden, waarvan drie maanden met uitstel, geschorst wegens grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft de Gentse tuchtrechtbank maandagmiddag beslist. Zijn vroegere vrouwelijke chauffeur had klacht ingediend tegen hem. De tuchtrechtbank is niet bevoegd om zich uit te spreken over de mogelijke strafrechtelijke inbreuken, maar stelt dat Sabbe “de waardigheid van zijn ambt heeft aangetast”.