"Ik verwacht dat steekmuggen in grote getale gaan opduiken de komende weken", zegt entomoloog Wouter Dekoninck.
Volledig scherm
"Ik verwacht dat steekmuggen in grote getale gaan opduiken de komende weken", zegt entomoloog Wouter Dekoninck. © Shutterstock

Deze zomer extra veel insecten: “Wespen en muggen gaan komende weken massaal opduiken”

Na de zachte winter en het mooie weer van de afgelopen weken, zullen we deze zomer waarschijnlijk heel wat insecten tegenkomen. Daarvoor waarschuwt entomoloog Wouter Dekoninck van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.

  1. Groen: “Steeds meer leerkrachten met gezondheidsklachten weer voltijds voor klas”

    Groen: “Steeds meer leerkrach­ten met gezond­heids­klach­ten weer voltijds voor klas”

    Steeds meer leerkrachten moeten met gezondheidsklachten weer voltijds voor de klas gaan staan. Dat concludeert Elisabeth Meuleman van Groen uit het antwoord van Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) op een schriftelijke vraag. Hun aanvraag voor verlenging van het zogenaamde langdurig verlof voor verminderde prestaties wegens medische redenen (LVVP) wordt steeds vaker geweigerd. Volgens Weyts is er geen sprake van een verstrenging.
  2. Sp.a-voorzitter Conner Rousseau toont zijn sixpack uit solidariteit met Finse premier: “We zijn 2020 hé, preutse mensen”

    Sp.a-voorzitter Conner Rousseau toont zijn sixpack uit solidari­teit met Finse premier: “We zijn 2020 hé, preutse mensen”

    Een foto van de Finse premier Sanna Marin (34) in het maandblad Trendi doet stof opwaaien in haar land. Op de foto is te zien hoe de Finse premier Sanna Marin (34) poseert in een blazer, waaronder ze geen kleding draagt. Dat schoot bij sommigen in het verkeerde keelgat, maar Marin krijgt nu steun van sp.a-voorzitter Conner Rousseau (27), die op Instagram een foto heeft gepost van zijn sixpack: “We zijn 2020 hé, preutse mensen.”