Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Deze winkels zijn vandaag open, Bpost, De Lijn en NMBS passen dienstverlening aan tijdens verlengd hemelvaartweekend

Vervoersmaatschappijen De Lijn en NMBS passen hun dienstverlening aan tijdens het hemelvaartweekend. Bpost sluit alle postkantoren op vrijdag. Banken blijven over het algemeen gesloten tijdens het volledige verlengd weekend. Bij gemeente- en stadsdiensten gelden er ook aangepaste dienstregelingen. Supermarkten en andere winkels maken over het algemeen niet de brug.

  1. Vlaamse regering maakt 130.000 euro vrij voor bestrijding Aziatische hoornaar: “We zullen versnelling hoger schakelen”

    Vlaamse regering maakt 130.000 euro vrij voor bestrij­ding Aziatische hoornaar: “We zullen versnel­ling hoger schakelen”

    De Vlaamse regering maakt dit jaar 130.000 euro vrij om de Aziatische hoornaar te bestrijden. Dat melden de Vlaamse ministers van Landbouw en Omgeving, Jo Brouns en Zuhal Demir. De wespensoort vormt een bedreiging voor de honingbij die al jaar en dag in onze contreien rondvliegt. Door de honingbij te belagen, betekent de exoot ook slecht nieuws voor de land- en tuinbouw: bijen vervullen immers een belangrijke rol als bestuivers .