David Legreve
Volledig scherm
© David Legreve

Deze week nog online tool om PFAS-vervuiling bij je thuis te checken

De Vlaamse overheid lanceert vanaf vandaag een online tool waarmee je zelf kan kijken hoe erg het gesteld is met de PFAS-vervuiling bij je thuis. Zo zal de toepassing tot op perceelniveau aangeven of je grond vervuild is en welke maatregelen er in je buurt gelden. 

8 reacties

 • Frans Faes

  1 jaar geleden
  Wordt heel dat gedoe niet wat opgeblazen tot een immens probleem?
 • Marjan Frankie

  1 jaar geleden
  wil je dat het stopt stop dan met het aankopen van alle gerelateerde producten
 • Pat Debal

  1 jaar geleden
  De politiekers die ervan op de hoogte waren laten ze met rust zoals Weyts zelf zij een doofpot en was er zelf van op de hoogte Weyts De Wever Kennes Tommelein Crevits
 • Erik Mones

  1 jaar geleden
  Mooi zeg: 'De Vlaamse overheid lanceert vanaf vandaag een online tool waarmee je zelf kan kijken hoe erg het gesteld is met de PFAS-vervuiling bij je thuis.' Wedden dat er nérgens een probleem zal blijken te zijn?
 • Patrick Op het Hoekske

  1 jaar geleden
  @Eduard Pelckmans : inderdaad ! Het doet me denken aan zo vele andere tools die ze bedenken nadat ze miljoenen hebben verspilt terwijl de tools niet schitteren in hun functionaliteit. De zoveelste rookgordijn, en manipulaties om het deksel op de doofpot te houden. En de volksgezondheid hierin is een slap aftreksel waarbij de inwoners van ondergeschikt belang zijn geworden, bewijst dat hier grote belangen ermee gemoeid is !
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.