Een alcoholslot in een personenwagen (archieffoto)
Volledig scherm
Een alcoholslot in een personenwagen (archieffoto) © Belga

Deze week in de politierechtbank: gemeentearbeider krijgt alcoholslot op het werk

Een lichte vrachtwagen van de kustgemeente De Panne krijgt een alcoholslot. Dat is de uitkomst  van het proces tegen een gemeentearbeider die opnieuw terecht stond wegens rijden onder invloed.  In Beernem belandde een commissaris  van de federale gerechtelijke politie met zijn wagen in de gracht. Hij bleek 3,59 promille in het bloed, of omgerekend zo’n 20 pinten. Of een verslaafde Deerlijkenaar ooit nog zijn rijbewijs terugkrijgt, is uiterst twijfelachtig. Na vier eerdere veroordelingen werd de man al levenslang rijongeschikt verklaard, maar toch bleef hij verderrijden en werd zo opnieuw betrapt: dit keer met 3,5 promille alcohol in het bloed. Dit en meer trok deze week de aandacht van onze regiojournalisten in de Vlaamse politierechtbanken.

 1. Politiebonden verontwaardigd over rechtbankvoorzitter Hennart: “Totaal wereldvreemd die man”
  Brussel

  Politiebon­den verontwaar­digd over rechtbank­voor­zit­ter Hennart: “Totaal wereld­vreemd die man”

  De politiebonden reageren verontwaardigd op de uitlatingen van de Brusselse rechtbankvoorzitter Luc Hennart in ‘De Afspraak’ gisteravond. De rechter acht de omzendbrief die justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft uitgewerkt om paal en perk te stellen aan het geweld tegen politiemensen niet nodig. Ook vindt hij dat agenten die te maken kregen met fysieke agressie tijdens een interventie, terughoudendheid aan de dag moeten leggen. “Als je blind blijft voor zulke feiten, ben je echt totaal wereldvreemd en niet goed bezig”, reageert Carlo Medo (NSPV).
 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Netflix brengt serie over Bernard Wesphael: “Vrijgesproken van moord, maar voor velen toch nog schuldig”
  PREMIUM

  Netflix brengt serie over Bernard Wesphael: “Vrijge­spro­ken van moord, maar voor velen toch nog schuldig”

  Vier jaar terug werd hij vrijgesproken van de moord op zijn vrouw. Maar tot op vandaag twijfelen nog veel mensen openlijk aan de onschuld van Bernard Wesphael (62). Voor de oud-politicus van Ecolo gaf dat de doorslag om ook zijn versie te geven in een tv-reeks die begin volgend jaar te zien zal zijn op Netflix - goed voor meer dan 160 miljoen abonnees in 190 landen. “Hopelijk verminderen de haatberichten op sociale media.”
 1. Groep vriendinnen zit opgesloten in auto met gigantische spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”
  Play

  Groep vriendin­nen zit opgesloten in auto met giganti­sche spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?