Vlamingen op skireis.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlamingen op skireis. © RV

Deze Vlamingen vertrokken toch op skivakantie: "Bang dat we het virus zullen meebrengen naar België zijn we niet”

Hoewel reizen sterk wordt afgeraden, wilden heel wat Vlamingen deze kerstvakantie toch gaan skiën of snowboarden. Daarvoor moesten ze naar Zwitserland, want daar zijn de skigebieden in de belangrijkste wintersportgebieden open voor buitenlandse toeristen. Wij spraken met Vlamingen die deze kerstvakantie toch op de skipiste te vinden waren of daar nog steeds zijn. “Akkoord: wij zijn op reis geweest in een rode zone. Maar als we thuis waren gebleven, in België, dan zaten we óók in een rode zone, hè”, getuigt één van hen.

215 reacties

 • Mariette Jaspers

  1 jaar geleden
  Ze kunnen het goed uitleggen die skiërs! Ik vind het jammer dat er zoveel egoïsten bestaan.
 • Monique Willems

  1 jaar geleden
  Dit is geen kwestie meer van ‘hier voel ik me veiliger dan in België ‘ ; dit is geen respect hebben voor jezelf en de medemens. Ikke en de rest kan stikken! Kijk eens in goed in de spiegel! Ben je fier op jezelf?!
 • Mario Vanderlinden

  1 jaar geleden
  Mensen die alleen met zichzelf bezig zijn, foei.
 • abi tadil

  1 jaar geleden
  Waar heb je de meetste kans op het virus: op een berg of bij de carrefour?...voorzichtig zijn telt...en dat overal. Maar begin elkaar niet op te draaien en wees gewoon voorzichtig.
 • Dani�l Verdeyen

  1 jaar geleden
  Daniël Verd De Oostkantons worden volledig afgesloten maar de grens naar Zwitserland blijft wagenwijd open. Controles als dat in 2 maand niet lukte, gaat dat nu in 2 dagen wel lukken. Wij zitten al 8 maand gevangen en die egoïsten trekken er zich niets van aan. Ik hoop dat de ganse regering al de reacties moet lezen en inzien met wat die bezig zijn Als ze zelf niet op skiverlof zijn natuurlijk.
 1. Code geel in heel het land met kans op felle buien, onweer en hagel: hevige regenval zorgt voor wateroverlast in Lier en Kortrijk
  Play

  Code geel in heel het land met kans op felle buien, onweer en hagel: hevige regenval zorgt voor waterover­last in Lier en Kortrijk

  Er is in het hele land kans op felle buien, met veel neerslag, onweer en hagel, en windstoten tussen de 50 en 60 km/uur, voorspelt het KMI. Voor de rest van de dag is er code geel afgekondigd voor onweer. “Ook deze namiddag komen nog een aantal onweders onze richting uit”, zegt VTM-weerman David Dehenauw. In Lier en Kortrijk is er inmiddels wateroverlast gesignaleerd, na overvloedige regen en onweer.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 3. Marc Van Ranst streng voor skiërs: “Dit zijn exact dezelfde mensen die klagen dat men de epidemie niet onder controle krijgt”
  PREMIUM

  Marc Van Ranst streng voor skiërs: “Dit zijn exact dezelfde mensen die klagen dat men de epidemie niet onder controle krijgt”

  Hoewel reizen sterk wordt afgeraden, wilden heel wat Vlamingen deze kerstvakantie toch gaan skiën of snowboarden. Daarvoor moesten ze naar Zwitserland, want daar zijn de skigebieden in de belangrijkste wintersportgebieden open voor buitenlandse toeristen. Nu op skireis gaan is echter niet slim, verzekeren viroloog Marc Van Ranst en professor biostatistiek Geert Molenberghs: “Op die manier breng je allerlei vreemde varianten van het virus België binnen.”