Vlamingen op skireis.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlamingen op skireis. © RV

Deze Vlamingen vertrokken toch op skivakantie: "Bang dat we het virus zullen meebrengen naar België zijn we niet”

Hoewel reizen sterk wordt afgeraden, wilden heel wat Vlamingen deze kerstvakantie toch gaan skiën of snowboarden. Daarvoor moesten ze naar Zwitserland, want daar zijn de skigebieden in de belangrijkste wintersportgebieden open voor buitenlandse toeristen. Wij spraken met Vlamingen die deze kerstvakantie toch op de skipiste te vinden waren of daar nog steeds zijn. “Akkoord: wij zijn op reis geweest in een rode zone. Maar als we thuis waren gebleven, in België, dan zaten we óók in een rode zone, hè”, getuigt één van hen.

216 reacties

 • Mariette Jaspers

  2 maanden geleden
  Ze kunnen het goed uitleggen die skiërs! Ik vind het jammer dat er zoveel egoïsten bestaan.
 • Monique Willems

  2 maanden geleden
  Dit is geen kwestie meer van ‘hier voel ik me veiliger dan in België ‘ ; dit is geen respect hebben voor jezelf en de medemens. Ikke en de rest kan stikken! Kijk eens in goed in de spiegel! Ben je fier op jezelf?!
 • Mario Vanderlinden

  2 maanden geleden
  Mensen die alleen met zichzelf bezig zijn, foei.
 • abi tadil

  2 maanden geleden
  Waar heb je de meetste kans op het virus: op een berg of bij de carrefour?...voorzichtig zijn telt...en dat overal. Maar begin elkaar niet op te draaien en wees gewoon voorzichtig.
 • daniel verdeyen

  2 maanden geleden
  Daniël Verd De Oostkantons worden volledig afgesloten maar de grens naar Zwitserland blijft wagenwijd open. Controles als dat in 2 maand niet lukte, gaat dat nu in 2 dagen wel lukken. Wij zitten al 8 maand gevangen en die egoïsten trekken er zich niets van aan. Ik hoop dat de ganse regering al de reacties moet lezen en inzien met wat die bezig zijn Als ze zelf niet op skiverlof zijn natuurlijk.
 1. Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
  Sparen

  Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan

  Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 2. Marc Van Ranst streng voor skiërs: “Dit zijn exact dezelfde mensen die klagen dat men de epidemie niet onder controle krijgt”
  PREMIUM

  Marc Van Ranst streng voor skiërs: “Dit zijn exact dezelfde mensen die klagen dat men de epidemie niet onder controle krijgt”

  Hoewel reizen sterk wordt afgeraden, wilden heel wat Vlamingen deze kerstvakantie toch gaan skiën of snowboarden. Daarvoor moesten ze naar Zwitserland, want daar zijn de skigebieden in de belangrijkste wintersportgebieden open voor buitenlandse toeristen. Nu op skireis gaan is echter niet slim, verzekeren viroloog Marc Van Ranst en professor biostatistiek Geert Molenberghs: “Op die manier breng je allerlei vreemde varianten van het virus België binnen.”
 1. Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voice-coaches over elkaar
  Play
  The Voice van Vlaanderen

  Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voi­ce-coa­ches over elkaar

 2. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?