Premier Sophie Wilmès eerder deze maand.
Volledig scherm
Premier Sophie Wilmès eerder deze maand. © BELGA

Deze versoepelingen staan op de agenda van de Nationale Veiligheidsraad woensdag

De Nationale Veiligheidsraad buigt zich woensdagochtend vanaf 9 uur opnieuw over een aantal versoepelingen van de coronaregels. Dat wordt bevestigd in de entourage van premier Sophie Wilmès. Het gaat om een aantal zaken die op de vorige Veiligheidsraad zijn aangekondigd, zoals de mogelijke heropening van zwembaden, casino’s en receptiezalen vanaf 1 juli.

17 reacties

 • albert Macors

  2 jaar geleden
  Alsof mondmaskers de wereld gaan redden en het coronavirus gaan uitroeien. Man man man. Toen er geen waren "moesten" (lees: konden) we er geen dragen. De voorlopig enige oplossingen: iedereen testen en de positieve mensen uit circulatie halen en begeleiden + afstand houden. Waar blijven de tests? Zelfde soap als bij de mondmaskers?
 • Ann Toelen

  2 jaar geleden
  Het dragen van een mondmasker in de winkel lijkt mij een verstandig idee. Maar ten slotte moeten de mensen ZELF goed nadenken bij alles. Als er een tweede golf komt is het gewoon hun eigen fout. Ze leven er maar op los bij elke versoepeling.
 • Nadia Knaepen

  2 jaar geleden
  Wanneer mag mijn bubbel groter dan tien personen gelijk want alles groter mag maar 20 mannen uitnodigen in je tuin voor je verjaardag mag niet
 • oswald billiet

  2 jaar geleden
  Wanneer de Nationale Veiligheidsraad deze keer geen opening geeft aan de pretparken en zwembaden dan zijn ze daar gewoon eigenzinnig en verkeerd bezig. Maar het is niet alles: er is met dit weer een covidluwte die zich bevestigt . Dus moet het kunnen dat er minsteren één festival doorgaat, ook de beker voetbal, ook de Ronde van Vlaanderen. Deze keer, met dit weer, revolteerden de jongeren. Een volgende keer zullen het diegenen zijn die dit opsluiten niet langer verdragen.
 • Véronique Deman

  2 jaar geleden
  Ik hoop dat ze mondmaskers verplichten in winkels en vooraf bepaalde drukke plaatsen. Adviseren en hopen op gezond verstand van burgers werkt niet in ons land.
 1. Experts reageren boos op de massabijeenkomst in Brussel afgelopen nacht: “Hebben die mensen de voorbije maanden niets onthouden?”

  Experts reageren boos op de massabij­een­komst in Brussel afgelopen nacht: “Hebben die mensen de voorbije maanden niets onthouden?”

  Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) zegt dat bijeenkomsten zoals op het Flageyplein in Elsene afgelopen nacht niet kunnen en de zware inspanningen die de bevolking al deed om het nieuwe coronavirus in te dijken in gevaar brengen. Ook viroloog Marc Van Ranst, interfederaal woordvoerder Yves Van Laethem, Brussels minister-president Rudi Vervoort en microbioloog Emmanuel André zijn niet opgezet met de beelden. Volgens burgemeester Cumps ging het om een “geïsoleerd” geval, terwijl er in Elsene de voorbije dagen meerdere bijeenkomsten waren.