Marie Nuytemans (Visbar Barzé), Lore Cortvriendt (Heuvelhof) en Tom Vandenbroucke (De Pomp).
Volledig scherm
PREMIUM
Marie Nuytemans (Visbar Barzé), Lore Cortvriendt (Heuvelhof) en Tom Vandenbroucke (De Pomp). © RV

Deze uitbaters sluiten hun café of restaurant tot het weer warmer wordt: “12.000 euro aan energie, dat trekken we niet”

Steeds meer cafés en restaurants vrezen dat in de kille wintermaanden de gasfactuur niet meer zullen kunnen betalen en sluiten daarom tijdelijk de deuren. “Als ik mijn zaak wil verwarmen, dan moet het hier vol zitten of ik scheur er mijn broek aan”, zegt Tom Vandenbroucke van podiumcafé De Pomp in Hove. De eigenaars van een brasserie in Torhout en een wijnbar in Mechelen kiezen eveneens eieren voor hun geld en willen pas volgend jaar de activiteiten hervatten.

123 reacties

 • louis thijs

  4 maanden geleden
  Goede zaak in de strijd tegen corona, dan moet iedereen terug thuis blijven en daar iets drinken.
 • Christine Laevers

  4 maanden geleden
  Gino Denil : ik moet het helaas met u eens zijn. Vergelijking Frankrijk met België te. Hier zijn ook politici die mensen tegen elkaar op te zetten maar dat zijn zijkant-politici. De president, de eerste minister en de ministers verzoenen de hele tijd en slagen er dus ook in, op enkele stakingen en enkele serieuse betogingen na. Er is naast een regeringswanbeleid ook een negatief geïnspireerde pers in België. In Frankrijk net een beetje te het omgekeerde.
 • Ben Haest

  4 maanden geleden
  Iedere werknemer kan zijn energiekosten aftrekken zolang hij maar kan bewijzen dat deze gerelateerd zijn aan het behalen van zijn inkomen. Energiekosten zoals andere kosten worden afgetrokken van de omzet niet vd belastingen. Als de kosten hoger zijn dan het inkomen maak je verlies. Je kan dit enige tijd volhouden maar anders volgt het faillissement.
 • Rudi Geirnaert

  4 maanden geleden
  Vorige week op het eiland Kreta, 1 liter water , 1 Fanta , 1/4 liter lokaal bier , 1/2 liter bier , 1 cola , 4 gehaktballetjes met friet 2 grote kippebillen met rijst 1 Griekse salade 3 glaasjes raki Totaal 26 euro , nu gij , ,
 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Doet de overheid nu al jaren. Iedereen tegen elkaar opzetten. Zelfstandigen, loontrekkenden, ambtenaren, jongeren, ouderen, alleenstaanden, gezinnen. En sommigen blijven er maar in mee gaan. Al die mensen maken het beleid niet. Het zijn onze regeringen die het (wan)beleid maken.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.