"De experten zijn stuk voor stuk zijn het toppers die hun sporen hebben verdiend”, zegt voorzitter Wouter De Vriendt (Ecolo-Groen).
Volledig scherm
"De experten zijn stuk voor stuk zijn het toppers die hun sporen hebben verdiend”, zegt voorzitter Wouter De Vriendt (Ecolo-Groen). © BELGA

Deze tien experten moeten bijzondere Kamercommissie koloniaal verleden bijstaan

De bijzondere Kamercommissie die zich buigt over het koloniaal verleden van ons land, heeft de tien experten aangeduid die de Kamerleden moeten bijstaan tijdens hun werkzaamheden. Er werd gekozen voor een multidisciplinair team met onder andere vijf historici, verzoeningsexperten en een vertegenwoordiger van de diaspora, Ook experten met Congolese, Rwandese en Burundese roots of nationaliteit maken deel uit van de groep van tien. “Stuk voor stuk zijn het toppers die hun sporen hebben verdiend”, zegt voorzitter Wouter De Vriendt (Ecolo-Groen).

16 reacties

 • William Lambrecht

  1 jaar geleden
  Kan zich een scheerapparaat kopen met zijn vergoeding. En liefst schadevergoeding betalen met de parlementaire wedden, ze hebben er toch niets voor gepresteerd.
 • vanaeken jokke

  1 jaar geleden
  Als het ons geld gaat kosten zal groen bij de volgende verkiezingen terug aan de kiesdrempel staan.Die partij zal het nooit leren 1 keer in regering Verhofstad gezeteld voor alles hadden ze een belasting of taks uitgevonden.
 • jack vandenhende

  1 jaar geleden
  Dat ze de Franstalige Bourgeoisie (hun familie) maar flink aanpakken , want dat waren de grootste mededaders van Leopold 2 .
 • jan strynckx

  1 jaar geleden
  Voor wanneer een Kamercommissie Vlaanderen/Koloniaal Verleden?
 • Ben Strubbe

  1 jaar geleden
  Je kan er gif op innemen dat België op alle mogelijke vlakken zal worden veroordeeld en 'gedwongen' zal worden forse sommen op te hoesten. Wat men iedere keer weer vergeet is dat alles in de juiste context moet worden gezet. Wel, niet in mijn naam.