Tim Dirven
Volledig scherm
PREMIUM
© Tim Dirven

“Deze regering heeft zelf de chaos georganiseerd”: grondwetspecialist Hendrik Vuye over de corona-uitspraak

De regering heeft van de Brusselse rechtbank 30 dagen de tijd gekregen om de coronamaatregelen op te heffen. De juridische basis is onvoldoende. “Een les in nederigheid voor de regering, die zelf de chaos georganiseerd heeft”, analyseert grondwetspecialist Hendrik Vuye (Université de Namur) in De Morgen.

83 reacties

 • Steven Van Camp

  2 maanden geleden
  Een mooie analyse, bevestigd door alle andere juristen. Maar wie bij Open VLD & CD&V of de eco-socialisten ligt van de
 • Patrick Lambrechts

  2 maanden geleden
  De regionale regeringen gaven ook hun akkoord voor de beslissingen, en ondertussen woedt het virus verder. Met dank aan de oppositie die afbreekt maar niets kan opbouwen. En achteraf is het gemakkelijk nog eens in de belangstelling te komen Mr de specialist
 • Rik Muylaert

  2 maanden geleden
  @Danny Ruts Wij het gewone volk zijn enkel de overheid als deze de stem van het volk volgt. Met een minister die zelfs niet verkiesbaar was, is dit dus zeker niet het geval. We worden gegijzeld door een paar machtsmisbruikers.
 • Steven van Sas

  2 maanden geleden
  De regering dient zich ook aan de wet te houden. Dit wil zeggen: regels die iets bijdragen en gesteund door het parlement. Niet meer en niet minder. Maar ze doen liever hun eigen zin zonder commentaar te willen krijgen...
 • jo verstraelen

  2 maanden geleden
  Deze regering is een noodsituatie op zich.
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek