Uittredend kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA), Vilvoords burgemeester Hans Bonte, Wouter Van Besien (Groen), Veli Yüksel (Open Vld, ex-CD&V), Ludo Van Campenhout (N-VA) en Luk Van Biesen (Open Vld)
Volledig scherm
Uittredend kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA), Vilvoords burgemeester Hans Bonte, Wouter Van Besien (Groen), Veli Yüksel (Open Vld, ex-CD&V), Ludo Van Campenhout (N-VA) en Luk Van Biesen (Open Vld) © belga - photo_news

Deze politieke kleppers raakten niet herverkozen

Verkiezingen leveren steevast winnaars op en nieuwe gezichten in de Kamer en het Vlaams Parlement. Dat betekent echter ook dat een aantal bekende gezichten uit het federale en het Vlaams halfrond verdwijnen. Een overzicht.

81 reacties

 • Andy Verachtert

  2 jaar geleden
  Ja, politiek is een onzekere stiel. De afvallers wordt een lange rust gegund, waarin ze kunnen bekomen van de zware job die ze uitgeoefend hebben. De vele euro's die ze meenemen zullen zeker een troost zijn.
 • Jacques Vossen

  2 jaar geleden
  Ik lees in de Tijd dat er 22 miljoen klaarligt voor de afgedankten... Ze huilen allemaal dikke tranen op weg naar de bank. Onze eerste burger mocht zo'n kleine 1,2 miljoen verdienen en mag dan nog eens langs AF passeren... En dan maar zeuren dat wij niet meer voor de trado's stemmen. Toch raar dat de media daar niet meer spel over maken. Volgende verkiezing maar afwachten?
 • michel mans

  2 jaar geleden
  Indien ik ontslagen wordt, krijg ik alleen mijn C4 , geen premie zoals die mannen en vrouwen. Schande eerste klas. Ik weet nu waarom zij zo graag in de politiek gaan.
 • Ludo Van Beylen

  2 jaar geleden
  Men oogst wat men zaait maar dat wil niet zeggen dat men met ons belastingsgeld moet gaan lopen. Als men dat moest doortrekken in de prive: 2maanden loon voor elk jaar dat men gewerkt heeft, niemand zou nog volk aanwerven. Voor mij zijn het gewoon profiteurs in t kwadraat.
 • Marcel Willems

  2 jaar geleden
  voor de NVA niet herverkozenen is er geen probleem.Met de partijtoelage die als de partij met de meeste zetels is er geld te over om die arme leden op te vangen.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw